Střílečka Quantum Error v recenzích pohořela, marketing sázel na konzolové války
Quantum Error Novinka Střílečka Quantum Error v recenzích pohořela, marketing sázel na konzolové války

Střílečka Quantum Error v recenzích pohořela, marketing sázel na konzolové války

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Vývojáři se obhajují velikostí týmu, hráči kritizují plnou cenu.

Reklama

Quantum Error je skutečný unikát. Na první pohled nenápadná sci-fi střílečka od malého studia Teamkill Media, které s tímto titulem debutuje. A přestože takových her vychází spoustu, tahle si na sebe strhla velkou pozornost. Důvod? Velice kontroverzní marketing plný prohlášení o tom, jak je titul dělaný pro PS5 (přestože jde o multiplatformní titul, konzolová exkluzivita má být pouze časová) a SSD na konzolích Xbox Series je příliš pomalé (jak se ukázalo, vývojáři zřejmě neměli ponětí o technologii DirectStorage). A to i přesto, že až do července tohoto roku byla oficiálně v přípravě verze pro PlayStation 4, který má pouze výrazně pomalejší HDD. Všemožných prohlášení bylo opravdu hodně a věnovali jsme tomu samostatný článek.

Jak ale tedy hra dopadla? No, stručně řečeno, ne moc dobře. Na Metacriticu zatím najdete pouze 8 recenzí a průměr z nich je 46 bodů ze 100. Nejvyšší udělenou známkou bylo 6 z 10, nejnižší pak 2,5 z 10. Recenzenti kritizují prakticky vše, od gameplaye přes vizuál (přestože se vývojáři chlubili využitím Unreal Enginu 5), příběh, ozvučení, ovládání či technický stav. YouTuber DreamcastGuy Quantum Error označil za nejhorší PS5 hru, kterou kdy hrál. Kritizuje obrovské množství bugů, zmatený příběh a cutscény (které prý tvoří téměř polovinu hry) či grafiku, jež je z velké části založena na zakoupených assetech.

Vývojáři si, zdá se, z kritiky moc nedělají. "Jsme hrdí na svou hru a vlastně bereme všechnu kritiku jako kompliment, že jsme srovnáváni s hrami AAA rozpočtu, když jsme zcela jasně indie s malým budgetem, což vytváří limitace," uvádí na Twitteru. Malým studiem skutečně jsou, tým podle všeho tvoří 4 lidi. Hráčům se ale nelíbí, že velikost týmu ani nízký rozpočet se vůbec nepromítl do ceny, jež je nastavena na plných 60 €.

Quantum Error je k dispozici už nyní, byť oficiálně vychází 2. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama