Střípky informací o světě Cyberpunku 2077
Cyberpunk 2077 Novinka Střípky informací o světě Cyberpunku 2077

Střípky informací o světě Cyberpunku 2077

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Aktualizováno o další detaily.

Reklama

Aktualizace: CD Projekt RED pokračuje v přibližování světa Cyberpunku 2077 prostřednictvím článků, které se opírají o to, co jsme viděli v nedávném traileru. Tentokrát jsme se dozvěděli něco málo o hierarchii společnosti ve městě Night City. Jeho obyvatelé neustále sní o tom, že si polepší, přičemž vertikalita města symbolizuje společenský žebříček. Nejnižší vrstvy obyvatelstva žijí na ulicích a vzhlížejí k vrcholům vysokých budov, v nichž žijí bohatší jedinci. Ti naopak shlížejí na ostatní doslova shora.

Pravidla a potřeby pomýšlet na lepší život vytváří a určuje samotné prostředí města, které obyvatele zasypává reklamami umožňujícími nahlédnout do života těch šťastnějších. Z toho důvodu neustále sní o mnohdy nedosažitelném luxusu a po slávě. Je však třeba podotknout, že i občané z nuznějších poměrů mají přístup k různým technologiím, a to díky charitativním obchodům, které chudým rozdávají různou techniku. Kromě toho, staré počítače jsou poměrně snadno dostupné.

I technologie a počítače uživatele zásobují různými reklamami, které vyvolávají sny o lepším životě, například reklamami na luxusní módní doplňky, jež využívají holografické fešandy. A právě tímto způsobem, právě takovou snadnou dostupností technologií, které ukazují, čeho lze dosáhnout, se daří lidi udržet na území Night City, a to bez ohledu na jeho bídné podmínky k životu.

Původní zpráva: Studio CD Projekt RED začalo s přibližováním světa, do něhož je zasazený veleočekávaný Cyberpunk 2077. Díky stručnému rozboru záběrů nedávného traileru máme k dispozici třeba přiblížení města Night City, v němž se hra odehrává. Jedná se o nezávislé megaměsto na území Kalifornie, které vedou velké korporace. Ačkoliv se Night City nachází na území Spojených států, je zcela soběstačné a nachází se mimo kalifornský či americký právní systém.

Původně mělo jít o nejlepší město na světě, které bylo vybudováno od nuly jako vizitka lidstva. Postupem času však bylo rozděleno konflikty korporací a válkami gangů, přičemž ti, které tohle všechno zasáhlo, se snaží přežít, zatímco městem zmítají nepokoje a násilné činy. Problémy měly řešit technologie, ale navzdory značnému vývoji měly za následek vznik dalších potíží.

Střípky informací o světě Cyberpunku 2077

Na technologie se pak zaměřuje druhý rozbor vývojářů. V roce 2077 je společnost na technologiích dost závislá, ať už jde o malé drony nebo větší roboty. Ve světě Cyberpunku se setkáte s prostými kamerovými drony, které mohou nahrávat i vysílat živé vysílání, s roboty pro výcvik nebo s velkými stroji určenými pro sklady. Některé kusy techniky jsou masově produkovány korporacemi, jiné obyvatelé města vyrábějí na koleni z ukradených či vyhozených součástek. Tohle všechno má za následek, že robotika zastává značnou roli v ekonomickém sektoru a je běžnou, každodenní součástí života v Night City.

V něm lidé cestují nejen osobními vozy, ale i hromadnou dopravou. Služby hromadné dopravy většinou zajišťují automatizovaná vozidla, která zahrnují vlaky, autobusy i metro. Jedná se o vlastní entity, které jsou schopné navzájem komunikovat, třeba kvůli potřebným úpravám trasy nebo chování. Pochybuji však, že na sebe mávají podobně jako řidiči autobusů v ČR.

Dá se očekávat, že v dalších dnech a týdnech tvůrci podobným způsobem zveřejní další informace. Na záběry z hraní si ještě počkáme, ale vše nasvědčuje tomu, že nás CD Projekt RED nechce nechat na úplném informačním suchu. Přeci jen by ale nebylo od věci vidět to, co popisují, v akci. Snad se dočkáme za pár měsíců.

Cyberpunk 2077 je možné předobjednat v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama