Stručné dojmy z druhého Season Passu pro Zombie Army 4
Zombie Army 4: Dead War Novinka Stručné dojmy z druhého Season Passu pro Zombie Army 4

Stručné dojmy z druhého Season Passu pro Zombie Army 4

Martin Zavřel

Martin Zavřel

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Další porce stylově kýčovitého masakru zombií.

Reklama

Je to už více než rok, co nám začátek loňské herní sezóny zpříjemnila kooperativní akce Zombie Army 4: Dead War (naše recenze), kterou nás v redakci velmi příjemně překvapila - nejednalo se sice o nějaký zásadní trhák, ale hra byla velmi slušnou akční zábavou pro partu kamarádů a její záměrně kýčovitý příběh zábavně odkazoval na klasické hry typu Doom nebo filmy jako Planet Terror či Overlord. Od té doby se nacističtí zombíci připlazili již v několika přídavných kapitolách, od relativně tradiční Terror Lab (naše dojmy) přes upírský Blood Count až po Lovecraftovský Deeper than Hell (naše dojmy). Tím ale snajpování zombií a likvidování pekelných portálů neskončilo a nyní jsme se dočkali další trilogie kapitol v rámci balíčku Season Pass 2.

Každá kapitola přitom nabízí zhruba dvě hodiny hraní (podle obtížnosti i podle toho, zda hledáte skryté předměty) a obsahuje čtyři navazující úrovně. První z nich se jmenuje Damnation Valley, což je docela vtipná slovní hříčka, protože se odehrává v okolí velké přehrady (anglicky Dam), naplněné samozřejmě krví. Odsud krev jakožto surovinu zombie nacisté odvážejí zepelíny kamsi do hor, což se po likvidaci přehrady vydáte prozkoumat v druhé kapitole, pojmenované Alpine Blitz. Ta vrcholí parádní bitvou na letišti pod horami, odkud se následně vydáte pronásledovat jeden z "krvavých zepelínů". Ten vás zavede do hlavní základny vysoko v horách, tvořící kulisu kapitoly Dead Zepelin. Podobně jako v minulé sezóně přídavků, také tady se utkáte s nečekaným starým známým ve stylovém boss fightu. Prostředí je opět originální a pestré, hlášky postav přiměřeně vtipné a rozhodně mne nová kampaň bavila, takovým tím "guilty pleasure" způsobem.

Co říct k hratelnosti, aniž by to nebylo opakování již mnohokrát vyřčeného v článcích o této hře? Jelikož se tato série původně zrodila jako DLC pro Sniper Elite, opět si velkou porci zábavy užijete s ostřelováním nepřátel přes hledí vaší pušky na dálku, ale ke slovu se opět dostanou i pořádné davové bitky s brokovnicemi, samopaly a výbušninami. Nové kapitoly nepřináší žádné zásadní nové mechaniky, ale jejich náplň a tempo jsou opět příjemně dávkované, takže se střídají poklidnější pasáže průzkumu s taktickou likvidací skupinek monster a pořádnými davovými bitvami. Tradičně si můžete vybrat, zda chcete hrát sami v jednom, s konkrétními online přáteli nebo s cizími/náhodnými online hráči. Obtížnost má dvě úrovně nastavení, jednu obecnou a druhou specifickou pro počet nepřátel. Hrál jsem PS4 verzi hry na PS5 (kde hra nijak nevyužívá extra výkonu), přičemž zcela zásadně musím opět doporučit nastavení grafiky do performance módu, abyste měli plynulost 60fps. Ta grafika tady stejně není nijak zázračná, ale svůj účel plní a atmosféru navozuje účinně.

Jelikož vyprchala roční PC exkluzivita hry pro Epic Games Store, můžete si nyní Zombie Army 4 pořídit i na Steamu, kde hra nese velmi kladné hodnocení díky doporučení 86% hráčů.

Season Pass 2 pak koupíte za 35 EUR (920 Kč) na PC, Playstation i Xboxu.

Kromě trojice nových kapitol v něm dostanete také celou plejádu nových kosmetických doplňků, od postav po zbraně. Zbraní je zde i několik nových, ale většinou jde o lehké variace na již existující (jiný samopal apod.) nebo různé hybridy. Osobně stále ještě pracuji na odemknutí trofejí k mým zbraním z původní hry. Zombie Army 4 je příjemná akční zábava s dobrou atmosférou, což potvrzuje i její nejnovější přídavek. Mimochodem, tvůrci již díky úspěchu hry připravují třetí sezónu. Pokud máte Outriders demo dohrané se všemi postavami, může jít o dobrý způsob, jak si ušetřit čekání na plnou verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama