Stručné dojmy z dvojice DLC pro Zombie Army 4
Zombie Army 4: Dead War Novinka Stručné dojmy z dvojice DLC pro Zombie Army 4

Stručné dojmy z dvojice DLC pro Zombie Army 4

Martin Zavřel

Martin Zavřel

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Upírská kapitola "Blood Count" a Lovecraftovská "Deeper Than Hell".

Reklama

Zombie Army 4 (naši recenzi překvapivě příjemné jarní coop střílečky najdete zde) dokončila svoji první sezónu DLC, obsažených v Season Pasu. První ze tří přidaných kapitol, nazvanou Terror Lab, a doplněnou navíc také novou mapou pro hraní hordy, jsme již probírali v minulé novince. Tentokrát se tedy zaměříme na druhou a třetí DLC kapitolu, navazující příběhově na hlavní hru. Kromě těchto příběhových kapitol samozřejmě Season Pass obsahuje také všemožné skiny a dokonce i nějaké ty zbraně, které ale nějak zásadně nemění původní hratelnost.

10. kapitola nazvaná "Blood Count" svým názvem i artworkem ne náhodou připomíná klasické filmy o upírech, jelikož se vydáte do tajemného hradu v horách (samozřejmě v Transylvánii!), který skrývá zombie křížené s netopýry, nápadně připomínající upíry v pokročilé fázi rozkladu. Zatímco první polovina této kapitoly ale nabízí kulisy strašidelného hradu, ta druhá postupně odhalí gigantický sci-fi vrták pod základy hradu, kterým se kultisté snažili prokopat ke zdroji tajemné síly hluboko pod povrchem. Právě tady končí kapitola cliffhangerem, když se vám podaří vrták zprovoznit a vydat se... do jádra planety.

11. kapitola s názvem "Deeper Than Hell" pak završuje "trilogii" DLC kapitol skutečně 100.000 stop pod povrchem, kde v labyrintu jeskyní objevíte prastaré ruiny, které zde očividně vystavěla rasa bytostí mnohem větších, než jsou lidé. Tato kapitola je z trojice DLC rozhodně tou nejlepší, nejen díky fascinujícímu prostředí, ale také díky důrazu na završení příběhu, doprovázené záplavou dialogů, odhalení, setkání s nečekaným starým známým a hlavně: parádním soubojem s bossem.

Po stránce hratelnosti nečekejte od DLC kapitol žádná velká překvapení. Budete střídat napínavé pasáže průzkumu s taktickým ostřelováním sniperkami na dálku a divokým bojem ostatními zbraněmi i nástroji během divokých vln nepřátel na otevřených prostranstvích. Celou dobu samozřejmě vylepšujete úroveň a schopnosti své postavy i výzbroje, případně můžete hledat dobře poschovávané zápisky a sběratelské předměty. Nejlepším aspektem hry zůstává, kromě zábavně rachotícího Thompsona, možnost hrát online až ve čtyřech - ať už s kamarády nebo náhodnými hráči. Celková kvalita zpracování je sice poněkud béčková, ale k atmosféře hry se vlastně docela hodí. Pokud jste tenhle titul vynechali, jde o dobrý tip na víkend hraní s přáteli.

Hru můžete zakoupit v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama