Stručné dojmy z hraní Lost Judgment
Preview Lost Judgment Článek Stručné dojmy z hraní Lost Judgment

Stručné dojmy z hraní Lost Judgment

Martin Zavřel

Martin Zavřel

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Ještě zamotanější a filmovější vyšetřování vraždy.

Reklama

Pokračování "detektivní odbočky" série Yakuza dorazilo do redakce relativně pozdě, takže bohužel zatím nemůžeme nabídnout kompletní recenzi, jelikož za sebou máme teprve prvních pár hodin ve hře. Na druhou stranu ale můžeme potvrdit, že hra na PS5 běží naprosto hladce, vypadá ještě o nějaký ten fous lépe než solidní předchozí díl, nová zápletka je náležitě zajímavá a nové herní mechaniky dobře zapadají do celkového dojmu.

Stručné dojmy z hraní Lost Judgment

Do nějaké míry lze prohlásit, že pokud jste hráli první hru, nazvanou prostě Judgment, budete si připadat jako kdybyste plynule pokračovali tam, kde původní hra skončila. Právník a detektiv Yagami se svým partnerem Kaitem, bývalým členem Yakuzy, jakž takž přežívají z nepříliš rušné práce detektivů v ulicích tradičně divokého města Kamarucho. Píše se prosinec roku 2021. Jejich první případ v nové hře zahrnuje sledování podezřelého mladíka, který dívku ze seznamky pozval na rande do předraženého klubu, kde nakonec byla donucena uhradit nesmyslně vysoký účet. Samozřejmě si ale můžete také odskočit ke všelijakým kratochvílím, třeba hned ze začátku máte ve své kanceláři televizi s plně emulovanými hrami pro Sega Master System.

Stručné dojmy z hraní Lost Judgment

Hned během tohoto prvního případu si vyzkoušíte prakticky všechny klíčové herní mechaniky, od tradičních soubojů a vyšetřování scény včetně hledání nebo fotografování důkazů, přes vylepšené mechanismy sledování a honičky (s výraznější interaktivitou v podobě častějších QTE) až po nové pasáže stealthu či šplhání a ručkování po budovách. Samozřejmě dojde také na boj, kde kromě bojových stylů z minula, jako jsou Jeřáb (pro boj se skupinami protivníků) či Tygr (pro boj jeden na jednoho) získáte přístup také k novém bojovému stylu Hada, určenému pro dobře načasované protiúdery. Opět platí, že si můžete nastavit obtížnost od téměř úplné automatiky až po hardcore precizní mlátičku, vyžadující skvělý postřeh.

Stručné dojmy z hraní Lost Judgment

Zatímco naháníte vypečeného Casanovu internetových seznamek, na pozadí se ale pomalu rozjíždí ústřední zápletka mimořádně podivné vraždy. Vše začíná nálezem neznámé zohavené mrtvoly při falešném požáru (využívajícím šipky, poskládané na zemi z vyhořelých dýmovnic), který silně připomíná drastické scény vražd z filmu Sedm. Následně se přesuneme do soudní síně ke zdánlivě nesouvisejícímu výslechu bývalého policisty, obviněného z osahávání žen v metru. Ve chvíli, kdy má padnout rozsudek se ale obžalovaný zašklebí a místo svojí obhajovací řeči se před celým soudem přizná, že tajemnou vraždu má na svědomí on a že tak po čtyřech letech konečně pomstil smrt svého syna. Dle oficiálních upoutávek na hru čeká hlavní hrdiny těžké rozhodování mezi dodržením zákona a naplněním spravedlnosti.

Hra si kromě jiného díky svým relativně omezeným kulisám může dovolit soustředit maximum výkonu do detailů a animací postav, takže obzvláště obličeje vypadají opět naprosto úžasně a v některých případech vyloženě fotorealisticky. Samotné animace jsou poněkud jiný případ, protože například boje jsou záměrně přehnané s efektními chvaty ve stylu tradičních japonských mlátiček. Při boji se můžete samozřejmě znovu odrážet od stěn, používat židle a jiné předměty v prostředí jako zbraně apod. SDS v kombinaci s nastavitelným režimem výkonu (místo rozlišení) pomáhá hře dosáhnout parádní rychlosti a plynulosti během přechodů mezi scénami nebo z průzkumu do boje, což stylově zdobí speciální efekty a stylizované UI. Pokud máte sérii Yakuza rádi a oblíbili jste si hrdiny Judgment z minulé hry, budete zde jako doma.

Hra vychází 24. září pro PS4, PS5, X1 a XSX|S, objednat si ji můžete v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama