Studio Criterion se zaměří na vývoj nového Battlefieldu
Battlefield 2042 Novinka Studio Criterion se zaměří na vývoj nového Battlefieldu

Studio Criterion se zaměří na vývoj nového Battlefieldu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Část týmu bude pracovat na pokračování Need for Speed.

Reklama

Společnost Electronic Arts poodhalila budoucí plány studia Criterion, které se v minulosti soustředilo především na závodní hry ze sérií Burnout a Need for Speed. Anglický celek se ale již delší dobu podílí také na projektech studia DICE. Z pozice podpůrného týmu Criterion pomáhal s vývojem titulů jako Star Wars Battlefront II, Battlefield V a Battlefield 2042.

Právě sérii Battlefield se bude tento tým věnovat i nadále. Zástupci EA prozradili, že se Criterion bude starat o podporu Battlefieldu 2042 a následně se zapojí také do vývoje nového dílu, který by měl opět vznikat primárně ve studiu DICE. Že bude Criterion s Battlefieldem svázán ještě více než v minulosti, naznačuje přesun studia pod divizi EA Entertainment. V minulosti studio spadalo pod sportovní divizi EA Sports.

EA ale jednám dechem dodává, že to neznamená, že by Criterion skončil se závodními hrami. V malém týmu uvnitř studia mají dokonce aktuálně již vznikat plány na nové Need for Speed, které se v roce 2022 dočkalo solidně přijatého dílu s podtitulem Unbound. Z vyjádření je však zřejmé, že minimálně do vydání nového Battlefieldu se bude Criterion z pozice podpůrného týmu věnovat primárně známé střílečce.

Studio Criterion se zaměří na vývoj nového Battlefieldu
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama