Studio Irrational Games zodpovědné za BioShock končí
BioShock Novinka Studio Irrational Games zodpovědné za BioShock končí

Studio Irrational Games zodpovědné za BioShock končí

Michal Burian

Michal Burian

30

Oznámil to sám zakladatel Ken Levine na oficiálních stránkách. Studio propouští většinu zaměstnanců a bude se v rámci Take-Two soustředit na jiný projekt.

Reklama

Nečekaná, šokující informace se objevila na oficiálních stránkách studia Irrational Games, které vytvořilo první BioShock, BioShock Infinite nebo v minulosti System Shock 2. Zakladatel Ken Levine se po sedmnácti letech rozhodl uzavřít studio, propustit většinu zaměstnanců a v rámci Take-Two se zaměřit na větší podnikatelské úsilí s menším týmem vývojářů.

"Irrational Games končí v podobě, kterou znáte. Brzy půjde o menší tým s větším podnikatelským úsilím v rámci Take-Two," napsal Levine s tím, že zhruba 15 lidí ze současného týmu s ním půjde do nového projektu.

Zakladatel Irrational Games se tak rozhodl z důvodu, že pro svůj nový projekt bude potřebovat mnohem více času. Původně chtěl toto riziko podstoupit se svým stávajícím tvůrčím celkem, Take-Two ho ale přesvědčili, aby začal s čistým štítem a s menším týmem, jenž nebude stát tolik peněz.

Pokud vás zajímá, jak to bude se značkou BioShock v budoucnosti, tak se pravděpodobně o další díl postará nějaké studio z divize 2K Games. Ken Levine se vydal na nové dobrodružství. Nezbývá než mu držet palce a počkat si až něco konkrétního prozradí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama