Studio Respawn pracuje na třech hrách ze světa Star Wars
Star Wars Jedi: Fallen Order Novinka Studio Respawn pracuje na třech hrách ze světa Star Wars

Studio Respawn pracuje na třech hrách ze světa Star Wars

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

EA potvrdilo pokračování Fallen Order, FPS hru a strategii od veteránů z Firaxis.

Reklama

V posledních týdnech se hojně spekulovalo o pokračování úspěšné akční adventury Star Was Jedi: Fallen Order. Zmiňoval ji nejen uznávaný novinář Jeff Grubb, ale také insider Tom Henderson. Netrvalo však dlouho a dočkali jsme se oficiálního potvrzení. Společnost Electronic Arts dnes oznámila spolupráci s labelem Lucasfilm Games a k tomu ne jednu, ne dvě, ale rovnou tři nové hry z univerza Hvězdných válek, přičemž všechny vznikají pod taktovkou studia Respawn Entertainment.

Jak už bylo řečeno, tou první je pokračování Fallen Order, respektive série Jedi. Game Directorem je Stig Asmussen, který vedl také vývoj prvního dílu a ještě předtím pracoval ve studiu Sony Santa Monica na sérii God of War. Hra by měla podle dřívějších neoficiálních informací vyjít buď ke konci letošního roku, nebo na začátku toho příštího. Plnohodnotného odhalení se dočkáme nejspíš 4. května, v den Star Wars.

Druhým projektem je first-person střílečka, což je žánr, se kterým má Respawn bohaté zkušenosti díky sérii TitanFall. Fanoušci už dlouho volají po třetím díle, ale vypadá to, že místo něj dostaneme tuto, zatím nepojmenovanou, hru. Poslední oficiální informací je, že vývoj vede Peter Hirschmann, ale přidám ještě nedávnou zprávu, se kterou přišel opět novinář Jeff Grubb. Ten totiž tvrdil, že v Respawnu vzniká FPS hra se zaměřením na mobilitu, přičemž titul je ve velmi brzké fázi vývoje a vyjít má někdy v roce 2024 nebo 2025. Je velice pravděpodobné, že jde právě o tento projekt.

Poslední hru nedělá přímo Respawn, ale trochu netradičně se bude podílet na jejím vydání. O její vývoj se postará nově vzniklé studio Bit Reactor, které bylo oficiálně představeno teprve před pár dny. Tvoří ho veteráni ze studia Firaxis Games, jež má na kontě populární tahové strategie jako série Civilization či XCOM. Proto není divu, že třetí Star Wars projekt je strategie, ačkoli ani o ní zatím nemáme žádné podrobnosti a vývoj bude zřejmě opravdu na začátku. Studio totiž stále hledá zaměstnance na těch nejvyšších pozicích jako například Game Designer či Lead Designer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama