Studio Turtle Rock skončilo s vývojem Evolve
Evolve Novinka Studio Turtle Rock skončilo s vývojem Evolve

Studio Turtle Rock skončilo s vývojem Evolve

Michal Burian

Michal Burian

9

Multiplayerová střílečka se přesouvá do interního týmu 2K Games.

Reklama

Studio Turtle Rock se rozloučilo s multiplayerovou střílečkou Evolve, která k dnešnímu dni přešla pod interní tým 2K Games. Práva na Evolve totiž vlastní společnost Take-Two, stejně jako značky Grand Theft Auto nebo Red Dead.

Tato změna neznamená, že by bylo Evolve pohřbeno, servery budou stále v provozu. Jen se hra už nebude vyvíjet, nebudou tak ani aktualizace s opravami a novým obsahem.

„Vždy je těžké opustit hru, na které jsme pracovali. U Left 4 Dead tomu nebylo jinak. V našich srdcích bude vždy existovat speciální místo pro naše minulé projekty. Bez ohledu na to, co se v budoucnu s nimi stane, budeme vědět, že se zrodily u nás a vyvinul je náš tým ve spolupráci se skvělou komunitou,“ napsali na blogu Chris Ashton a Phil Robb, zakladatelé amerického studia Turtle Rock.

V Turtle Rock Studios měli velký zájem získat práva na Evolve. V aukci o majetek THQ tehdy nabízeli 250 tisíc amerických dolarů. Take-Two ale přišli s nabídkou 10,89 milionů dolarů.

„To je život vývojářů, kteří pracují na AAA hrách někoho jiného. Jsme rádi, že jsme dostali příležitost vytvořit něco riskantního, něco nového a inovativního. Stvořili jsme zcela nový sci-fi svět.“

Turtle Rock Studios rozhodně neskončí, zakladatelé lákají na nové projekty, které připravují. O nich se ale dozvíme až později.

Střílečka Evolve se bohužel nestala úspěšnou hrou, měla ale velmi dobře nakročeno. Vše zmařil přehnaný plán s placenými dodatečnými balíčky. Do obchodů bylo posláno přes 2,5 milionu kopií, což vydavatelství Take-Two moc nenadchlo a Evolve bylo na začátku letošního roku spuštěno na PC ve druhé fázi, která je free-to-play. Stejný osud měl potkat i PlayStation 4 a Xbox One verze, u nich Take-Two stále tvrdí, že zvažuje jejich příchod na bezplatnou verzi s mikrotransakcemi.

Evolve by se mohlo jednoho dne vrátit. Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two, už dříve řekl, že jde o permanentní značku stejně jako je GTA nebo Red Dead. Evolve prý neuspělo z důvodu velkého zaměření na hru více hráčů. Příště se tak nejspíš dočkáme mixu singleplayeru a multiplayeru, podobně jako u Titanfallu 2 od Respawnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama