Studio Yager už nemá na starost vývoj Dead Island 2
Dead Island 2 Novinka Studio Yager už nemá na starost vývoj Dead Island 2

Studio Yager už nemá na starost vývoj Dead Island 2

Michal Burian

Michal Burian

34

Vydavatelství Deep Silver se nelíbila vize tvůrců Spec Ops: The Line na pokračování zombie apokalypsy Dead Island. <strong>Vyjádření studia</strong>.

Reklama

Aktualizace: Timo Ullmann, šéf studia Yager, potvrdil ukončení spolupráce se společností Deep Silver, pro kterou německý tým připravoval Dead Island 2. Dle jeho vyjádření na serveru GamesIndustry.biz došlo k tomu, že každá strana měla jinou vizi pro Dead Island 2. S Deep Silver se tak nedokázali dohodnout.

Studio Yager má i přesto plné ruce práce. Více se máme dozvědět v srpnu na Gamescomu v Kolíně nad Rýnem. Očekávat můžeme minimálně vesmírnou akci Dreadnought pro PC.

Původní zpráva

Nadějné pokračování Dead Island od německého studia Yager vynechalo červnovou E3. Už to byl náznak toho, že vše nejde podle plánu. Naposledy jsme o Dead Island 2 slyšeli koncem dubna, kdy nám bylo řečeno, že titul vyjde až v roce 2016, aby uspokojil fanoušky původní hry a nabídl spoustu obsahu. To se ale jen tak nestane, minimálně ne od tvůrců Spec Ops: The Line.

Vydavatelství Deep Silver v noci překvapivě oznámilo, že se jim nelíbila vize Yager na pokračování zombie apokalypsy Dead Island. Deep Silver se rozhodli rozvázat s Yager spolupráci s vývoj Dead Island 2 svěří někomu jinému.

„V Deep Silver jsme se vždy snažili vytvořit pokračování Dead Island, které si fanoušci zaslouží. Po pečlivém zvážení jsme se rozhodli ukončit partnerství s Yager. Slibujeme, že budeme pokračovat v práci na vizi našeho Dead Island 2,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Další informace společnost neposkytla. Nevíme tak, zda vývoj Dead Island 2 převezme jiné studio nebo dojde ke kompletnímu restartu projektu a jiný tým začne od začátku.

Připomeňme, že původní Dead Island a jeho nástupce Dead Island: Riptide vytvořilo polské studio Techland. To se ale dohodlo s Warner Bros na vývoji Dying Light, zatímco Deep Silver oznámili spolupráci s Yager na sérii Dead Island.

Dead Island 2 bylo představeno v červnu loňského roku. Titul se měl odehrávat v otevřeném světě zasazeném do Kalifornie, kde se vyskytl brutální řetězec ohnisek s virovou epidemií, která proměňuje lidi v zombíky. Otevřený svět měl být dynamický, jasný a krásný. Hra měla klást velký důraz na kooperaci s ostatními hráči a soutěžení. V plánu bylo, že multiplayer bude podporovat osm hráčů, kteří budou společně sdílet nebezpečný dynamický otevřený svět. Bylo by na nich, zda budou spolupracovat, soupeři nebo prostře koexistovat. Od toho si v Yager slibovali dokonalé zombie hřiště, kde můžete zažít něco nového a nebezpečného.

„Epidemie na ostrově Banoi byla zažehnaná. O zombících všichni vědí a lidé se cítí v bezpečí a připraveni. Firmy prodávající vakcíny a speciální sady pro přežití zombie apokalypsy. Lidé věří, že katastrofa, která nastala na malém ostrově uprostřed ničeho, se jich nikdy nebude týkat. Ale to se šeredně spletli,“ vysvětloval při oznámení Jan-Eric Lauble z Deep Silver.

V Kalifornii se najednou vyskytne brutální řetězec ohnisek. Vláda na novou epidemii reaguje postavením zdí kolem zamořené oblasti. Nebude to ale stejné jako v případě předešlých dílů, z Kalifornie se sice stala zakázaná oblast, ale někteří jedinci se rozhodli, že zůstanou a poperou se s osudem. Ulice tak nebudou úplně opuštěné a my jsme ve hře měli potkat nejednoho přeživšího. Zavítat jsme měli na pláž Venice Beach v Santa Monice u Los Angeles nebo na most Golden Gate v San Franciscu. Právě na pláži se odehrával vtipný filmeček.

Kromě Dead Island 2 připravují v Yager ještě vesmírnou akci Dreadnought pro PC. O té jsme slyšeli naposled v březnu 2015.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama