Studio zodpovědné za Mafii 3 nekončí, místo toho nabírá posily
Novinka Studio zodpovědné za Mafii 3 nekončí, místo toho nabírá posily

Studio zodpovědné za Mafii 3 nekončí, místo toho nabírá posily

Michal Burian

Michal Burian

40

Připravuje nový projekt. O co by tak mohlo jít?

Reklama

Možná jste čekali, že kalifornské studio Hangar 13 to po neúspěšné Mafii 3 zabalí a vývojáři si půjdou hledat jinou práci. Ve videoherním světě to ale takhle nefunguje. Hangar 13 žijí a pracují na dalším velkém AAA projektu pro různé platformy. Pro něj hledají nové tváře do týmu, krom jiného hlavního designéra. Na podobné pozice nabírali už jednou, ještě před uvedením Mafie 3 na trh. Jak se zdá, situace se nezměnila ani po vlažně přijaté Mafii 3. Neúspěch prvního projektu tak na vznik druhého nemá vliv.

V inzerátu stojí, že Hangar 3 vytvářejí nový AAA titul, který zatím nebyl oznámen. Využívat má proprietární engine a všelijaké nástroje. S největší pravděpodobností půjde o vylepšený Illusion Engine. Ten byl vytvořen v 2K Czech pro Mafii 2, jeho upravená verze pohání Mafii 3.

„Povězme si pravdu, vytvářet hry je těžké. Je to střet umění a technologie. Je to nepředvídatelné jako tornádo. Neexistuje žádný tajný recept, žádný spolehlivý plán jak uspět. Ve studiu Hangar 13 děláme hry, které dávají hráčům svobodu volby v překonávání výzev a mají smysluplná rozhodnutí formující svět a postavy kolem,“ dočteme se na začátku inzerátu.

„Naše studio je nejnovějším vývojovým týmem 2K. Jsme zaměřeni na tvorbu AAA her pro konzole a PC. Studio se skládá z průmyslových veteránů z nejrůznějších ateliéru. Dohromady jsme vytvořili stovky titulů napříč širokou škálou žánru. Nedávno jsme vydali náš první titul, Mafii 3. V současné době budujeme proprietární engine a nástroje pro další AAA titul, který jsme zatím neoznámili.“

Co myslíte, bude tím neoznámeným projektem další Mafia, nebo se Hangar 13 zaměří na nějaký jiný kousek? Podle zmínky o proprietárním enginu by se mohlo jednat o městskou akci, pokud je tím enginem skutečně Illusion.

Připomeňme, že Hangar 13 vede Haden Blackman, bývalý kreativní ředitel LucasArts. V Kalifornii krom jiného pracuje i nemálo lidí z 2K Czech (Mafia, Mafia 2). Studio Hangar 13 by mělo zaměstnávat přes 150 lidí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama