Sunset Overdrive - zběsilá, rychlá a šílená akce s mutanty
Preview Sunset Overdrive Článek Sunset Overdrive - zběsilá, rychlá a šílená akce s mutanty

Sunset Overdrive - zběsilá, rychlá a šílená akce s mutanty

Michal Burian

Michal Burian

19

V kůži nejmenovaného plně přizpůsobitelného hrdiny budete zabíjet mutanty, skákat, lézt po stěnách, jezdit po telefonních drátech a využívat spoustu hodně, ale opravdu hodně účinných zbraní.

Reklama

Vývojáři z amerických Insomniac Games již mnohokrát dokázali, že umějí stvořit skutečně chytlavou a zejména úspěšnou hru. Měli jsme tu od nich plošinovkovou sérii Ratchet & Clank, střílečku Resistance, kooperativní akci Fuse a mnohem dříve ještě Spyro. Teď ale přichází na řadu troufám si tvrdit ještě zběsilejší a šílenější akce. Seznamte se, tohle je exkluzivita pro Xbox One Sunset Overdrive.

Sunset Overdrive je směsice hned několika různých her. Když si přečtete řádky níže, tak vás jistě napadne Dead Rising nebo Dead Island, již zmíněná dvojice Ratchet and Clank, BioShock Infinite, Jet Set Radio, Tony Hawk nebo Mirror's Edge. Právě u těchto her se tvůrci inspirovali.

Sunset Overdrive je o energetickém drinku pojmenovaném Overcharge Delirium XT, který se měl stát nejprodávanějším nápojem na trhu. Místo toho jde ale o virus, který konzumenty promění v šeredné a nebezpečné mutanty. Hráči v kůži nejmenovaného (a plně přizpůsobitelného, včetně pohlaví, vzhledu a oblečení) hrdiny musí zastavit tuhle apokalypsu. Teď si jistě řeknete, že jde o další hru se zombíky. Pravdu máte jenom napůl, vše se odehrává v Sunset City, kde si můžete dělat, co se vám zrovna zamane a zlíbí. Město je k tomu dokonce přizpůsobeno, nikdy by se vám nemělo stát, že se někde zaseknete a nebudete vědět jak překážku překonat. V Sunset Overdrive budete běhat, skákat po autech, lézt po stěnách, jezdit po telefonních drátech a mnoho dalšího.

Právě zběsilé tempo bude hrát v této hře velmi důležitou roli. Pokud možno byste se neměli zastavit, stále byste se měli pohybovat, skákat, sklouzávat se po stěnách nebo jezdit na telefonních drátech, které jsou rozmístěny po celém městě.

Pakliže se vám to zdá až moc šílené, tak si autoři připravili hned několik vychytávek. Kromě prostředí, které bylo speciálně vytvořeno pro výše zmíněné a inspirováno japonskou architekturou, budou ve městě obří obrazovky. Ty vám budou radit v postupu. Město bude mít denní a noční cyklus a zaručeně se bude měnit nejen vzhledově, ale i atmosférou. Že by na nás v noci číhali v ulicích ještě nebezpečnější mutanti?

Město je podle slov designéra vytvořené v blocích 4x4, a to takovým způsobem, že žádný povrch není pod úhlem mezi 26 a 44 stupni, aby se zabránilo tomu, že hráč bude přemýšlet, zda má povrch přeskočit nebo se po něm sklouznout.

,,Na minulé generaci konzolí byli hráči zvyklí hledat kryt a počkat si na vhodnou příležitost k útoku. Sunset Overdrive žádá po hráčích, aby přemýšleli jinak, budete muset vymyslet jinou taktiku a neustále se tlačit dopředu. Útok je novou obranou a běh po stěnách novým krytem," popisují tvůrci přednosti Sunset Overdrive.

To stále ale není vše, Insomniac Games jsou známi pro silné zbraně v sériích Ratchet & Clank a Resistance. V Sunset Overdrive ovšem mají být zbraně mnohem, ale mnohem silnější. Dokonce nebude problém jednou střelou eliminovat hned několik protivníků naráz. Půjde tak o speciální a hodně účinné zbraně, které doplní vystřelovací harpuna. Smůlou je, že přitahuje další mutanty. S těmi si ovšem poradí teddy bear launcher. Jak název napovídá, tahle zbraň vypálí dávku roztomilých medvídků s budíky na hrudi, které způsobí masivní explozi. Těch šíleností bude jistě mnohem víc.

Sunset Overdrive se zatím rýsuje jako jednoduchá a zábavná střílečka, zdání ovšem klame. Velký pozor si budete muset dávat na velké šéfy, s kterými se budete moci utkat až postupem času. Abyste bosse eliminovali, budete muset nejprve nasbírat potřebné zkušenosti. V opačném případě můžete na takového nepřáteli vystřelit a on si toho nemusí ani všimnout, respektive mu to nic neudělá.

Sunset City je vaše virtuální hřiště, můžete jen tak běhat, skákat a jezdit po telefonních drátech nebo plnit příběhové mise, vedlejší questy a další výzvy navrženy pro zabavení hráče. Budete bojovat proti předávkovaným, lidským NPC i robotickým bezpečnostním silám FizzCo.

Sunset Overdrive dorazí exkluzivně na konzoli Xbox One na podzim letošního roku.

Při psaní článku byly použity především informace ze serverů GameSpot, Gamingeverything, Game Informer a Eurogamer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama