Survivor GameZ se stávají oficiálním turnajem DayZ
DAYZ Novinka Survivor GameZ se stávají oficiálním turnajem DayZ

Survivor GameZ se stávají oficiálním turnajem DayZ

Martin Cvrček

Martin Cvrček

35

Oblíbený turnaj v DayZ je nyní součástí portfolia Bohemia Interactive.

Reklama

Pokud se pohybujete kolem oblíbeného survival MMO DayZ od Bohemia Interactive, pravděpodobně jste si už stihli všimnout známého e-sport turnaje Survivor GameZ. Ten proběhl už šestkrát (dříve v rámci původního modu pro Armu 2) a ve stručnosti spočívá v boji patnácti či šestnácti týmů o dvou hráčích na mapě Černarusi. Tým, který přežije, vyhrává.

Turnaj byl vždy k vidění na Twitchi a vždy se těšil podpoře a zájmu tvůrců DayZ. Producent Brian Hicks dokonce stál u jeho zrodu, a to ještě v době, kdy pracoval v Microsoftu. Teprve nyní se ale se Survivor GameZ stává skutečně oficiální turnaj, který bude součástí portfolia Bohemia Interactive. Brian Hicks to oznámil v rámci právě probíhající výstavy PAX Prime.

Dá se očekávat, že díky oficiální podpoře samotného studia budou Survivor GameZ ještě zajímavější a nepochybně na sebe strhnou větší zájem.

Síla e-sportů a progamingu na PC koneckonců neustále roste, což dokazují třeba turnaje v Dotě 2, Counter-Strike: Global Offensive nebo League of Legends. Ty každým rokem lákají více a více diváků a zpravidla se v nich točí více a více peněz. Snaha Bohemia Interactive o realizaci oficiálního turnaje v jejich vlastní hře je tedy víc než logická.

A že DayZ ještě není ani zdaleka dokončené? To by nemělo ničemu vadit, i International v Dotě 2 probíhal navzdory tomu, že hra byla v betě a několik let od oficiálního dokončení. Kromě toho je prakticky vyloučené, že by organizace turnaje nějak ovlivnila vývoj samotné hry, který navzdory jakémukoliv zdání stále aktivně probíhá.

Níže ještě trailer na zatím poslední šestý turnaj a záznam finále pátého turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama