Switch překonal celoživotní prodeje N64, ale k oznámení nových verzí na E3 nedojde
Novinka Switch překonal celoživotní prodeje N64, ale k oznámení nových verzí na E3 nedojde

Switch překonal celoživotní prodeje N64, ale k oznámení nových verzí na E3 nedojde

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Nintendo Switch Switch

Plus Bayonetta 3 byla potvrzena na letošní rok a datum vydání Super Mario Maker 2.

Reklama

Hybridu mezi konzolí a handheldem se daří. Nintendo Switch se přehouplo přes hranici 34 milionů prodaných kusů a překonalo celoživotní prodeje Nintenda 64 a má dobrou šanci překonat i SNES - 49,1 milionu. Nintendo svému novému hardwaru dost věří a je rozhodně rádo, že se Switchi takhle daří a nejde o propadák jako bylo Wii U. Za poslední tři měsíce (výsledky končí k 31. březnu 2019) se prodalo 2,47 milionu kusů hardwaru a celkem má Switch na kontě 34,74 milionu.

Nintendo v tiskové zprávě upozorňuje na zájem o hry. Super Smash Bros. Ultimate a Pokemon: Let's Go mají 13,81 milionu a 10,63 milionu. Japonská společnost se pochlubila, že celkem 23 titulů vydaných pro Switch dosáhlo na hranici jednoho milionu prodaných kusů. Není tak divu, že tržby se zvýšily na 1,2 bilionu jenů (zhruba 10,7 miliardy dolarů) za fiskální rok, což meziroční představuje nárůst z 1,06 bilionů jenů (cca 9,4 miliardy dolarů).

Peníze vydělává nejen Switch, ale také Nintendo 3DS a 2DS. Společně mají za fiskál 2,55 milionu a dalších 5,95 milionu přidaly konzole NES a SNES Classic Edice. Portfolio mobilních titulů, kde nalezneme Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp a Dragalia Lost, dosáhlo tržeb 46 miliard jenů, což je o 17 procent více než v předchozím roce. Není divu, že Nintendo plánuje rozšířit knihovnu například o Mario Kart Tour.

V příštím fiskálním roce chce Nintendo prodat 18 milionů kusů Switche. Pro dosažení tohoto čísla pomohou „exkluzivní a kvalitní hry“. Mj. Super Mario Maker 2 (28. června vyjde), Fire Emblem: Three Houses, Pokémon Sword a Shield, The Legend of Zelda: Link's Awakening a Animal Crossing a Bayonetta 3, jež byla potvrzena na letošní rok. Více se dozvíme v červnu na E3 v Los Angeles.

Zajímavé je, že na E3 se nebude mluvit o dlouho spekulovaném novém modelu Switche. Neoficiální informace hovoří o přípravě levnější verze Switche bez doku k připojení k televizi (šlo by tedy čistě o handheld). Další potom zmiňují výkonnější variantu. Přesto prezident Nintenda potvrdil, že pracují na novém hardwaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama