Switch překonal v prodejích GameCube. Daří se i PS4
Novinka Switch překonal v prodejích GameCube. Daří se i PS4

Switch překonal v prodejích GameCube. Daří se i PS4

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4

Finanční výsledky dvou japonských společností.

Reklama

Dnešní den patří prodejům. Před několika hodinami jsme informovali o úspěchu Red Dead Redemption 2 ve Velké Británii. Zároveň se společnost Nintendo pochlubila, že Switch překonal prodeje GameCube. Ty se zastavily na 21,74 milionech kusů, zatímco Switch má již 22,86 milionu kusů. Za posledních šest měsíců si Switch našel 5,07 milionu nových hráčů, což je o 3,7 procenta více než ve stejné období loňského roku.

V průběhu posledního půl roku bylo prodáno 42,13 milionu her pro Switch. Představuje to meziroční nárůst o 91,3 procenta. V počtu jsou zahrnuty hry od Nintenda i dalších společností. Od Nintenda tu máme Donkey Kong Country: Tropical Freeze (1,67 milionu), Mario Tennis Aces (2,16 milionu) a starší kousky v podobě Super Mario Odyssey (nejprodávanější hra na Switchi - 12,17 milionu), Mario Kart 8 Deluxe (11,71 milionu) a The Legend of Zelda: Breath of the Wild (10,28 milionu).

Nadále se prodává Nintendo 3DS. O kapesní konzoli, když tu máme Switch, už není takový zájem. Prodal se tak milion kusů handheldu a 6,27 milionu kopií her. Nintendo může být spokojeno s digitálními prodeji, meziroční nárůst mají o 71,7 procenta – celkově.

Máme tu také zprávu od Sony. Z finančních výsledků se dozvídáme jednu věc. Do obchodů bylo posláno celkem 86,1 milionu kusů konzolí PlayStation 4. V posledních třech měsících šlo o 3,9 milionu. Předplatné PS Plus dosáhlo na 34,3 milionu členů, což představuje nárůst o 6,2 milionu hráčů oproti předchozímu finančnímu období. Prodeje softwaru jsou 75,1 milionu, z toho 28 procent pochází z digitální distribuce. Spider-Man jen z PS Store za září prý dokázal ukrojit 2,17 milionu kusů.

Sony celkově očekává menší zájem o PlayStation 4. Konzole se dostává do poslední fáze svého životního cyklu. Ještě má ale vyjít několik zajímavých her, které by mohly prodeje nakopnout, mj. The Last of Us Part II a Death Stranding od Hidea Kojimy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama