Take-Two kupuje gigantickou mobilní společnost Zynga
Novinka Take-Two kupuje gigantickou mobilní společnost Zynga

Take-Two kupuje gigantickou mobilní společnost Zynga

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4

Jde o nejdražší nákup v historii herního průmyslu.

Reklama

Take-Two Interactive patří mezi ty vůbec největší herní společnosti. Vlastní spoustu studií, které mají na starosti série jako GTA, NBA, BioShock či XCOM. Přesto se ale nebojí své řady rozšiřovat, připomeňme například pokus o akvizici studia Codemasters, jež se specializuje na závodní hry. Dlouhou dobu to vypadalo, že k nákupu skutečně dojde, ale víc peněz nakonec nabídlo konkurenční Electronic Arts. Take-Two však s akvizicemi zdaleka neskončilo, a to se ukázalo také dnes, kdy byl poměrně překvapivě oznámen nákup jednoho amerického giganta.

Jde o společnost Zynga, jež byla založena v roce 2007 a rychle se stala jedním z největších vývojářů mobilních her. Přispěly k tomu i desítky akvizicí jiných týmů, ta poslední ostatně proběhla teprve před půl rokem. Nyní se však gigantická firma sama nechala odkoupit, a to za neuvěřitelnou částku 12,7 miliard dolarů, v přepočtu zhruba 273 miliard korun. Jde tak o suverénně nejdražší nákup v historii herního průmyslu. Na druhém místě je Tencent, který si v roce 2016 pořídil většinový podíl ve finském studiu Supercell za 10,2 miliard dolarů. Microsoft a jeho akvizici ZeniMaxu (Bethesdy) za 7,5 miliard dolarů byste hledali až na třetím místě.

Zynga má na kontě tituly jako FarmVille, Words With Friends, Golf Rival, Zynga Poker či Harry Potter: Puzzles & Spells. Nyní se má stát lídrem mobilního herního průmyslu a vytvářet bude mimo jiné mobilní hry podle známých značek od Take-Two. Zaměří se také na live service model či cross-play.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama