Take-Two se chlubí zájmem o GTA V a popírá příběhové rozšíření
GTA 5 Novinka Take-Two se chlubí zájmem o GTA V a popírá příběhové rozšíření

Take-Two se chlubí zájmem o GTA V a popírá příběhové rozšíření

Michal Burian

Michal Burian

15

Strauss Zelnick tvrdí, že nepřipravují žádné příběhové rozšíření Grand Theft Auto V. Jaký zájem je o hru?

Reklama

Grand Theft Auto je fenomén, který by chtěla mít ve svém portfoliu každá vydavatelská společnost. Čas od času se někdo pokusí napodobit GTA a získat si úspěch u hráčů. S takovým pokusem ale často narazí a úspěch se promění ve fiasko. GTA je totiž jen jedno.

S pátým dílem Rockstar opět dokázal, že Grand Theft Auto patří mezi nejprodávanější značky v herním světě. GTA V do obchodů po celém světě dodalo téměř 52 milionů kusů od září 2013, kdy vyšlo na PS3 a Xbox 360.

Velkou část mají na svém kontě verze pro starou generaci konzolí, špatně se prý nevedete ani PlayStation 4 a Xbox One verzím, stejně tak PC verzi. Od února letošního roku zaznamenala Take-Two nárůst objednávek o téměř 7 milionů kusů.

Bohužel konkrétní čísla jednotlivých platforem zůstávají nejasné. Vydavatel pouze prozradil, že 75 procent všech prodejů PC verze tvoří digitální kopie. A ve Velké Británii se od září 2013 prodalo více než 5 milionů fyzických kusů.

VGChartz uvádí neoficiální čísla konzolových platforem následovně:

19,48 milionů PS3 15,13 milionů Xbox 360 6,51 milionů PS4 2,67 milionů Xbox One

Na Steamu by mělo být prodáno kolem 2 323 000 kopií PC verze GTA V. Nevíme, kolik tvoří prodej digitální verze na Rockstar e-shopu, ale bude to pravděpodobně míň. Fyzické kusy mají pouhou čtvrtinu, takže lze hovořit, že GTA V na PC má celkem zhruba 3,2 – 3,5 milionů prodaných kusů.

Take-Two odmítá přípravu příběhového DLC GTA V

Při konferenci s akcionáři generální ředitel take-Two odmítl, že by někdy mluvili o příběhovém rozšíření GTA V. Podle jeho slov se bude Rockstar soustředit na nový obsah do GTA Online, Heisty dokázaly přitáhnout zpět ke konzolím spoustu hráčů a některé přesvědčit, aby si GTA V koupili. Strauss Zelnick řekl, že jakékoliv rozšíření GTA V se týká multiplayerové části.

Tím naznačil, že dabér Franklina (Shawn Fontento) v interview z konce loňského roku nenaznačoval příběhové DLC, ale právě Heisty. Co myslíte?

„Pracujeme na DLC, stahovatelném obsahu, pro Grand Theft Auto 5 a je to opravdu velké,” řekl v prosinci Fontento. Dabér Franklina se měl poté za několik týdnů zúčastnit nahrávání nových dialogů.

V souvislosti s tímto popíráním nesmíme zapomínat, jak neustále dementovali vývoj PS4, Xbox One a PC verzí.

Pokud hrajete GTA Online, tak se i v budoucnu můžete těšit na další nový obsah.

Zahanbit se nenechaly ani další hry

Příjmy generují také další hry vydavatelství, i když to není tak oslňující, jako u GTA V. Každopádně svým dílem přispěly také tituly WWE 2K15, Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth, Sid Meier’s Starships, Borderlands: The Handsome Collection a Evolve. Vraťme se ještě k poslednímu jmenovanému titulu, online střílečka s lovem monstra od tvůrců Left 4 Dead dodala do obchodů 2,5 milionů kusů. Evolve vyšlo v únoru 2015 na PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama