Take-Two ujistilo, že nechtějí na každý rok nové GTA
Grand Theft Auto Novinka Take-Two ujistilo, že nechtějí na každý rok nové GTA

Take-Two ujistilo, že nechtějí na každý rok nové GTA

Michal Burian

Michal Burian

20

Nestanete se to co v případě jiných, oblíbených a dobře prodávaných značek. Multiplayer si navíc vyzkoušelo 70 procent majitelů GTA V.

Reklama

Gangsterská akce Grand Theft Auto V vyšla pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360 v září loňského roku a ještě dlouho předtím bylo jasné, že půjde o neskutečně úspěšnou hru. Tak se také stalo, GTA V bořilo předešlé rekordy a dohromady prodalo přes 32,5 milionů kusů.

Vydavatelství Take-Two je pochopitelně nadšené a jako jedna z mála firem v herním průmyslu si uvědomuje, že každoroční vydávání by mohlo sérii nesmírně uškodit. Na množící se dotazy reagoval generální ředitel Strauss Zelnick, jenž pro MCV dementoval, že by hodlali vydávat nové GTA každý rok podobně jako se to děje u Call of Duty nebo Need for Speed. Podle jeho slov by to mohlo úspěšné universum nenávratně poškodit.

"Je skvělé, když hráči očekávají naše tituly podobně jako nový film s Jamesem Bondem. Našim cílem je vytvořit permanentní franšízu."

Není divu, Rockstar i Take-Two jsou u hráčů hodně oblíbené společnosti. Děkovat za to mohou přístupu ke svým hrám. Ono by to nejspíš ani nešlo, Rockstar by musel nabrat spoustu nových vývojářů, rozdělit se na několik týmů a ty by se věnovali jednotlivým dílům Grand Theft Auto.

Zelnick potvrdil, že prodali 32,5 milionů kusů GTA V, přičemž 70 procent hráčů se alespoň jednou připojilo do multiplayerového světa GTA Online. Ostatně komunita se postarala prý o polovinu celkových tržeb z digitálního prodeje u Take-Two.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama