Taktická akce Fear Effect Sedna nestíhá letošní rok
Fear Effect Reinvented Novinka Taktická akce Fear Effect Sedna nestíhá letošní rok

Taktická akce Fear Effect Sedna nestíhá letošní rok

Michal Burian

Michal Burian

Na očekávaný návrat si budeme muset počkat, ale nebude to moc dlouho trvat <strong>+ Fear Effect Reinvented</strong>.

Reklama

Když v loňském roce na Kickstarteru uspěla hra Fear Effect Sedna, vybralo se 107 285 euro od 2542 lidí, bylo nám slibováno, že se titulu ve verzi pro PC dočkáme do konce roku 2017. Vše je ale jinak, hra byla odložena a je v plánu na začátek roku 2018 ve verzích pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Zajímavé ale je, že hra je již hotova. Studio Sushee ji odeslalo ke schválení do Square Enix, kde proběhne ještě finální fáze testování a příští měsíc by měla být hra oficiálně ve stádiu Gold (po vývojové stránce hotova). Přesto nevyjde. Proč? Vypadá to, že za odklad mohou konzolové verze, které bude po dodání hry vyvíjet studio Forever Entertainment. Square Enix tak pravděpodobně chtějí, aby všechny verze vyšly současně.

V příštím roce nás tak čekají dvě hry ze série Fear Effect. Nejprve dorazí Fear Effect Sedna a poté ještě Fear Effect Reinvented, což je remake prvního dílu.

Připomeňme, že Fear Effect Sedna je taktická akce v reálném čase, která přinese atmosféru a postavy z původní hry. Dej se odehrává čtyři roky po jedničce. Pro nováčky tak bude dobré se seznámit se začátky a zapařit i remake, který také nemá stanovený přesný termín vydání a víme o něm jen to, že bude zachována fixní kamera a důraz bude kladen na atmosféru, stejně jako v původních dílech.

Většina akce ve Fear Effect Sedna bude probíhat venku a viděna bude v izometrickém pohledu. Hráči budou moci ovládat až pět postav: Hanu, Rain Qin, Royce Glase a Jacoba "Deke" DeCourta. Co se příběhu týče, tak se Hana vrátila z pekla a byla svými pány propuštěna z Triady. Nyní Hana pracuje jako žoldák. Do nové hry se ale nepřenese sexualita postav, jak byla vylíčena ve Fear Effectu 2. Jde zejména o vztah Hany a Rain.

Pokud máte zájem, na Steamu je možné stáhnout demoverzi Fear Effect Sedna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama