Tales from the Borderlands: Catch a Ride - další nášup průšvihů
Speciály Článek Tales from the Borderlands: Catch a Ride - další nášup průšvihů

Tales from the Borderlands: Catch a Ride - další nášup průšvihů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

7

Po dlouhém čekání se vrací Tales from the Borderlands od Telltale Games a Gearboxu. Dosahuje epizoda na vysoko nastavenou laťku kvality?

Reklama

Dojmy z hraní PC verze

Kvůli rozdělení hry na jednotlivé epizody bude mít každá z nich svůj vlastní speciál. Až po vydání poslední epizody dostane hra souhrnnou recenzi s finálním hodnocením.

Ačkoliv se tomu možná těžko věří, od vydání druhé epizody Tales from the Borderlands uběhly už tři měsíce. Intervaly mezi jednotlivými epizodami jsou zkrátka příliš dlouhé, ale zatím se čekání vždy vyplatilo a obě dosud vydané epizody naznačovaly, že se z výletu na Pandoru stává jeden z nejlepších počinů od Telltale Games. Jak je na tom ale třetí epizoda? Naštěstí stále dobře.

Skupina se rozrůstá

Catch a Ride se více zaměřuje na následky událostí v předešlé epizodě a především na záhadný projekt Gortys, který objevila parta hlavních postav v čele s Rhysem a Fionou. Určitě si vzpomínáte, že epizoda Atlas Mugged končila dost svízelnou situací, a jak se dá očekávat, tato situace se dočká velmi zajímavého rozuzlení. Raději vám ale nebudu říkat, jak se vlastně všechno dále vyvine. Rozhodně se však jedná o dostatečně poutavý vývoj spojený s událostmi, které vás snadno přikovají k obrazovce na další dvě hodiny. Po stránce děje na tom tedy Catch a Ride není o nic hůř než předešlé epizody. Sice ubylo rozličných lokací, do nichž se hrdinové vydají, ale naopak přibylo humoru, který se tentokrát cpe všude, třeba i do obligátních upozornění typu „XY will rembember that“. Samozřejmě vás čeká i řada peprných rozhovorů a nějaké to více či méně důležité rozhodnutí. Zkrátka klasika, ale velmi dobře zpracovaná a vtipná klasika.

Děj třetí epizody také dává prostor novým postavám. Některé jsou zcela nové, jiné můžete opět znát z „velkých“ Borderlands titulů. Pokud jste ale ještě nekoukali na trailer, který vám jejich identitu vyzradí, tak vás i v tomto případě rád nechám v blažené nevědomosti. I proto, že výstup dalších starých známých je spíše sporadický.

Hey Catch a Riiiiiiiide

Výrazné stížnosti nemohou směřovat ani na adresu hratelnosti. Stále platí, že hratelnost Tales from the Borderlands je na tom lépe než hratelnost paralerně vyvíjeného Game of Thrones, což znamená, že máte alespoň občas pocit, že něco skutečně hrajete a nesledujete jen interaktivní film. Ani tentokrát samozřejmě nechybí množství rozhovorů, cut-scén a quick-time eventů, ale opět přibylo pasáží, ve kterých se můžete volně pohybovat po prostředí, zkoumat určité předměty a podle vlastního uvážení rozmlouvat s ostatními přítomnými postavami. Nutno ale říct, že na některé hratelnostní prvky se tentokrát vůbec nedostane, třeba na Rhysův oční skener. Zato se ale můžete těšit na pár nových pasáží spojených třeba s uhýbáním před střílnou nebo s jistou počítačovou mini-hrou. A pokud se vám posledně líbilo, že si můžete koupit jiný vzhled vozidla, ve kterém se skupina hrdinů přesunuje, tentokrát budete mít možnost koupit nějaký fešný ohoz nebo doplněk pro jednu z hlavních postav. Jde sice o drobná oživení, ale v tuto chvíli stačí.

Tentokrát mě mile překvapila i absence chyb v oblasti audiovizuální stránky. Na ozvučení a samotnou grafiku jsem si nemusel stěžovat ani minule, ale tehdy jsem si musel stěžovat na problematické animace, což je věc, která pronásleduje i Game of Thrones. Tentokrát jsem si však žádné vadné nebo nedodělané animace nevšiml, takže nezbývá než doufat, že se absence chyb v této oblasti stane pravidlem.

Zatímco v případě Game of Thrones se kvalita jednotlivých epizod stále stupňuje a teprve v případě nedávné čtvrté epizody jsem vyjadřoval opravdovou chválu, kvalita Tales from the Borderlands je stále stejně skvělá. Třetí epizoda na kvalitě série zkrátka nic nemění a stále nabízí jak zajímavý a vtipný příběh plný bizarních událostí i postav, tak i hratelnost, která se stále drží zajetých pravidel Telltale Games, ale navzdory tomu dokáže zabavit a navodit pocit, že se koukáte na něco víc než jen na interaktivní seriál. Škoda jen toho velmi dlouhého intervalu mezi jednotlivými epizodami. I tentokrát mám nutkání napsat něco o tom, že doufám, že čekání na další epizodu bude kratší, ale mám takový pocit, že kratší prostě nebude. Zatím se ale to čekání vždy vyplatilo a třetí epizoda mou důvěru v celé Tales from the Borderlands jen posílila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama