Tanková mise a zničitelné prostředí v Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII Novinka Tanková mise a zničitelné prostředí v Call of Duty: WWII

Tanková mise a zničitelné prostředí v Call of Duty: WWII

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

29

Chtěli byste se projet tankem v ruinách Cách nebo se proletět v letadle RAF?

Reklama

Spoluzakladatel studia Sledgehammer Games Glen Schofield poskytl rozhovor pro britský magazín GQ, ve kterém rozebírá singleplayerovou část Call of Duty: WWII. Hlavní slovo sice patří příběhu, ale sem tam prozradil něco nového i o hratelnosti a náplni misí.

Pro Schofielda tento díl mnoho znamená, a to nejen po vývojářské stránce. Protagonista příběhu Ronald Daniels kterému všichni říkají Red, je totiž inspirován otcem Schofielda. „Otec mi vyprávěl o mém dědovi, který bojoval ve druhé světové válce. A poté i můj táta byl v armádě za války ve Vietnamu. Zemřel během vývoje této hry a pojmenovali jsme hlavní postavu po něm, jelikož můj děda začal otci říkat Red během jeho působení ve válce.“ vysvětluje hlava studia.

I když je Daniels hlavní hratelná postava, rozhodně není jediná. Z dřívějška již víme, že se vžijeme i do velitelky francouzského odboje jménem Rousseau a britského špiona Arthura Crowleyho. Nyní však Schofield vyzradil, že si zahrajeme také za tankistu a pilota Royal Air Force.

„V kampani si za Němce nezahrajete. Vžijete se ale i do jiných Spojenců. Budete hrát za členku francouzského odboje, pilota RAF a tankového velitele. Tohle všechno ale povede zpět k Ronaldovi 'Redovi' Danielsovi. Je to chlapec z Texasu a je to příběh o něm a jeho bratrovi. Oni prostě prošli celou Francii s 27 kilogramy na zádech, s 4 kilogramy vážící zbraní a se špinavým vybavením. Sice osvobodíte Paříž, ale to všechno přijde vniveč. Chceme, abyste zažili euforii a následně pád,“ popisuje Schofield dění v kampani.

Tanková mise by měla být navíc zajímavá v tom, že prostředí by mělo být zničitelné. „Popřemýšlejte nad městem, jako jsou německé Cáchy, které byly z 80% zničeny. Doprostřed toho jsme se rozhodli dát tank. Vyvinuli jsme speciální technologii pouze pro tuto úroveň, abychom mohli ničit veškeré stavby. Jedná se o jiný druh podívané,“ dodává.

Tanková mise se naposledy objevila v Call of Duty: Ghosts z roku 2013. I když byla vcelku zábavná, nenabídla výrazné prvky destrukce prostředí a působila dojmem, že byla ušita horkou jehlou. Mnoho z vás se teď bude ptát, proč nemohli tu speciální technologii použít i v ostatních misích a nejlépe i v multiplayeru, avšak na tohle už odpověď není.

Schofield na závěr dodal, že ve hře uvidíme mnoho cut-scén a filmečků, avšak pořád se jedná o plnohodnotnou střílečku. Sledgehammer Games chtěli dát velký důraz na jednotlivé postavy a nebáli se dotknout i ožehavých témat: sexismu, rasismu a nadměrné brutality. V příběhovém traileru jsme viděli i projevy antisemitismu, kdy je židovská postava napadena nacistickým oficírem.

Call of Duty: WWII vychází 3. listopadu na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru Předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama