Tchajwanský výrobce čipů naznačil termín vydání nového Nintenda Switch
Novinka Tchajwanský výrobce čipů naznačil termín vydání nového Nintenda Switch

Tchajwanský výrobce čipů naznačil termín vydání nového Nintenda Switch

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Nintendo Switch Switch

Nejde o první firmu, která se k tématu vyjádřila.

Reklama

Spekulací ohledně nové konzole od Nintenda pořád přibývá. Před pár týdny jsme psali o tom, že podle důvěryhodného leakera s přezdívkou Nash Weedle mělo španělské studio (nejspíš MercurySteam) obdržet devkit. Nyní jsme se dozvěděli informaci ohledně potenciálního termínu vydání, a to od poměrně zajímavého zdroje.

Své finanční výsledky za uplynulý kvartál totiž před několika dny zveřejnila tchajwanská firma PixArt. Jde o výrobce SoC, která v minulosti několikrát spolupracovala s Nintendem, vytvořila motion senzory pro ovladače Nintenda Wii a také pro Joy-Cony na Switch. Je tedy docela pravděpodobné, že spolupráce bude pokračovat, a naznačuje to i prohlášení, jež se vyskytlo ve finanční zprávě (v čínštině o tom informovala stránka MoneyDJ, v angličtině pak Notebookcheck). Firma totiž tvrdí, že ze začátku příštího roku má vyjít nová konzole od japonského výrobce, který už roky žádnou novou nevydal.

Není to navíc první společnost, jež něco podobného naznačuje. Už před pár týdny se na finanční stránce MoneyDJ objevil článek ohledně rovněž tchajwanské firmy Foxconn, která vyrábí zařízení pro velké společnosti z celého světa, jako Apple, Xiaomi, Sony, Microsoft nebo právě Nintendo a jeho konzole, včetně Switche. V článku je doslova napsáno, že Nintendo plánuje vydat novou konzoli v prvním kvartálu příštího roku. Šlo by tedy buď o leden až březen, pokud jde o kalendářní rok, nebo (a to je asi pravděpodobnější) období mezi dubnem a červnem, pokud je řeč o fiskálním roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama