Team Asobi pracuje na svém dosud největším projektu
Novinka Team Asobi pracuje na svém dosud největším projektu

Team Asobi pracuje na svém dosud největším projektu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 5

Vývojáři budou i nadále experimentovat s hardwarem.

Reklama

Loni sice došlo k rozpuštění nejstaršího studia Sony, známého jako Japan Studio, ale jedna jeho část přežila. Řeč je o Asobi Teamu, který má na kontě populární tituly Astro Bot Rescue Mission či nejnovější Astro's Playroom, což je hra předinstalovaná na PlayStationu 5, jež ukazuje možnosti konzole a jejího ovladače DualSense. Nyní už studio pracuje na dalším projektu, o němž jsme se díky článku magazínu Games Industry dozvěděli něco víc.

V rozhovoru s šéfem studia Nicolasem Doucetem padlo například to, že tým se neustále rozrůstá. Když byl ještě součástí Japan Studia, čítal přibližně 35 zaměstnanců, nyní už je to přes 60 a Doucet se plánuje dostat na stovku. Při takové velikosti by se pak studio nemuselo soustředit jenom na jeden projekt.

Ten aktuální už se nachází v plné produkci a má jít o dosud největší hru, která má být naprosto plnohodnotná a nejenom "tech-demo". Přesto si však má zachovat některé aspekty z předchozích titulů, především experimentování s hardwarem. Určitě se tak můžeme těšit na zajímavé využití DualSensu.

Team Asobi má obecně blízko hardwarovému týmu Sony. Byli například jedni z prvních, kteří si mohli DualSense vyzkoušet. Přestože jde ale o japonský tým, Doucet říká, že míří na globální publikum, což se promítá i přímo uvnitř studia. 75 % zaměstnanců je sice z Japonska, ale komunikace probíhá jak v japonštině, tak v angličtině a všichni v Teamu Asobi musí umět oba jazyky.

Právě globální zaměření zřejmě Team Asobi zachránilo, neboť jedním z hlavních důvodů rozpuštění Japan Studia bylo pravděpodobně příliš velké zaměření na japonský trh, který už pro Sony není tak atraktivní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama