Team Fortress 2 přebírá kosmetické prvky Counter-Strike: Global Offensive
Team Fortress 2 Novinka Team Fortress 2 přebírá kosmetické prvky Counter-Strike: Global Offensive

Team Fortress 2 přebírá kosmetické prvky Counter-Strike: Global Offensive

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Nadcházející update zahrne například kolekce skinů zbraní, kontrakty nebo obdobu StatTrak zbraní. Valve zjevně dochází nápady.

Reklama

Zrovna včera jsem si povzdechnul nad tím, že už dlouho nedošlo k vydání nějaké pořádné aktualizace Team Fortress 2. Téměř osm let neustálé podpory je sice bezva, ale přeci jen se pořád nezdá, že by měla éra TF2 brzy skončit. Shodou okolností došlo o několik hodin později k oznámení nového updatu. Jeho náplň ale překvapí.

Značnou část aktualizace s názvem The Gun Mettle Update totiž tvoří prvky převzaté z Counter-Strike: Global Offensive. Máme tu třeba skiny už existujících zbraní s několika úrovněmi opotřebení, příslušné kolekce a další krabice, které obahují právě tyto skiny. Další novinkou jsou kontrakty a odznak spojené s novou kampaní přístupnou za 5,99 dolarů, animace pro prohlížení zbraní a dokonce i zbraně, které na sobě mají ukazatel zářezů.

Tohle všechno skutečně už delší dobu nabízí Counter-Strike: Global Offensive. Přidání takových věcí do TF2 sice dává trochu smysl, protože ve free-to-play hře lépe vyniknou a podle všeho vývojáři pracující na Team Fortress 2 a CS:GO sdílí stejnou kancelář, ale i tak to vypadá, že prostě někomu došly nápady na vlastní novinky.

Update naštěstí nezahrnuje jen věci převzaté z posledního Counter-Strike. Do hry se díky němu dostanou i tři nové taunty, tři komunitní mapy včetně proslulé mapy Snowplow, která měla doprovázet komunitní End of the Line Update, a nová oficiální mapa Powerhouse. Ta se chlubí tím, že jde o vůbec první CP mapu s třemi kontrolními body. Na tuto mapu se váže také pět achievementů a zapomenout bych neměl ani na nový komiks.

Dobrá zpráva je, že ve Valve pořád myslí na komunitní autory, což má za následek, že část výdělků z prodejů přístupu k výše zmíněné operaci půjdou na konto tvůrců map z řad komunity. Valve se musí nechat, že ať už se nám rozhodnou prodat cokoliv, vždy to mohou obhájit tím, že si to vlastně kupujeme pro dobrou věc.

Aktualizace podle všeho vyjde buď v průběhu dnešního dne, nebo zítra. Nutno ale říct, že v budoucnosti Team Fortress 2 můžeme vyhlížet i příznivější novinky. Už dlouho se mluví o přidání kompetitivního matchmakingu, který by se dříve nebo později měl stát skutečností.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama