Team Fortress 2 se konečně dočká kompetitivního matchmakingu
Team Fortress 2 Novinka Team Fortress 2 se konečně dočká kompetitivního matchmakingu

Team Fortress 2 se konečně dočká kompetitivního matchmakingu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

A také tří nových map vytvořených komunitou a finální verze herního módu Pass Time.

Reklama

K vydání Team Fortress 2 došlo už v roce 2007, ale hra se stále těší podpoře tvůrců z Valve i hráčů. Chystaný kompetitivní matchmaking, na nějž mnozí čekají dlouhé měsíce, má být přitom dalším krokem, který snad hře i po všech těch letech vlije do žil novou krev.

Vše funguje podobně jako třeba v Counter-Strike: Global Offensive. Matchmaking dá dohromady dva týmy o šesti hráčích (ačkoliv během betatestů byla k vidění i možnost 9v9) s podobnými statistikami, kteří budou zápolit o celkem 18 titulů a odznaků. Není tu žádné omezení na výběr herních tříd nebo zbraní a každá výhra i prohra se počítá. Jinými slovy výhra vám dopomůže k vyššímu ranku, zatímco prohra vás může stát sestup.

Samozřejmostí je počítání všelijakých statistik, což může zahrnovat i nějaké ty odměny v podobě medailí, dále možnost pozvat přátele a trest za předčasné opuštění zápasu. V rámci kompetitivního matchmakingu musíte zkrátka odehrát zápas od začátku do konce, a jestli budete hry opouštět příliš často, můžete se dočkat zákazu kompetitivního hraní na docela dlouhou dobu. Klidně i na měsíc. Jestli se ale odpojíte třeba z důvodu výpadku internetu, máte ještě možnost se do zápasu vrátit a dohrát ho.

Pro přístup ke kompetitivnímu matchmakingu je třeba mít prémiový TF2 účet. Jestli jste se k Team Fortress 2 dostali až po přechodu na free-to-play model, prémiového účtu dosáhnete tak, že si něco koupíte z herního obchodu Mann Co. Store za skutečné peníze. Prémiový účet má také automaticky kdokoliv, kdo vlastnil hru ještě před přechodem na free-to-play.

Další podmínkou je přiřazené telefonní číslo k vašemu Steam účtu, což má zaručit větší spolehlivost a zabezpeční účtů. Valve se tak snaží zabránit návalu cheaterů nebo obecně hráčů, kteří by zneužívali kupříkladu možnosti zakládat více Steam účtů. Pokud z nějakého důvodu nemůžete poskytnout telefonní číslo, můžete si v obchodě koupit doživotní přístup ke kompetitivnímu matchmakingu, který vás bude prozatím stát 10 dolarů.

Kompetitivní matchmaking je přitom součástí nadcházející aktualizace Meet Your Match. Ta také překope již existující matchmaking nehodnocených zápasů, který vás už nepošle do probíhající hry, ale dá dohromady dva týmy o 12 hráčích s podobnými výsledky a všechny pošle do nehodnoceného zápasu. A to bez vyrovnávání týmů, takže hráči budou muset ve stejné sestavě hrát zápas od začátku do konce. Součástí této změny je také možnost zvyšovat svou úroveň získáváním bodů během zápasu. V případě tradičního vyhledávače serverů by se však nic měnit nemělo, tam snad zůstane možnost připojit se kdykoliv kamkoliv.

K dispozici budou také tři komunitou vytvořené mapy, a to Sunshine a Metal Works pro mód Control Point a Swiftwater pro Payload. Aby toho nebylo málo, spolu s Meet Your Match opouští fázi betaverze herní mód Pass Time. Na něm pracuje Bad Robot, produkční společnost J. J. Abramse (Star Wars: Síla se probouzí, Star Trek, Mission Impossible 3), a studio Escalation. Chybět nebudou ani dva nové achievementy.

Zatím není jisté, kdy přesně aktualizace Meet Your Match vyjde. Dost možná už dnes k večeru, nejpozději zítra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama