Team Ninja nevylučuje outsourcing série Ninja Gaiden
Wo Long: Fallen Dynasty Novinka Team Ninja nevylučuje outsourcing série Ninja Gaiden

Team Ninja nevylučuje outsourcing série Ninja Gaiden

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

V současnosti ale pokračování ve vývoji není.

Reklama

Fumihiko Jasuda, šéf studia Team Ninja, mluvil v rozhovoru pro magazín VGC o budoucnosti značky Ninja Gaiden. Ačkoli v současnosti se podle všeho na pokračování známé série nepracuje, Jasuda nevyloučil poskytnutí značky jinému studiu ani svěření vývoje méně zkušenému internímu týmu.

„Nic neoznamujeme,“ zdůrazňuje Jasuda, „ale oba tyto nápady znějí jako skvělé plány a v jistém smyslu jsou oba možné.“ Dále upozorňuje, že se značkou nechce nakládat nerozvážně. Všechno by podle něj do sebe muselo zapadnout. „Pokud bychom teoreticky spolupracovali s jinou společností na novém titulu Ninja Gaiden, museli bychom se ujistit, že to bude titul, který se bude fanouškům opravdu líbit a předčí jejich očekávání.“

Team Ninja spadající pod Koei Tecmo má ve vývoji nejméně dva tituly. Soulslike záležitost Wo Long: Fallen Dynasty z mýtické Číny a nedávno oznámené open-world RPG Rise of the Ronin sázející na tradičnější Japonsko. Proč se pouští vývojáři do nových IP a nevrací se třeba právě k Ninja Gaiden?

"Hodně to je o vyvážení touhy vytvářet nové hry pro velké fanouškovské základny (...) a o zjištění, jaké možnosti má tým vývojářů – jaké schopnosti mají současní členové týmu Ninja – a pak se rozhodnout, zda by to pro danou sérii fungovalo. Fungovalo by to pro stávající IP? Nebo by to bylo vhodnější pro novou IP?“ vysvětluje Jasuda.

Poslední plnohodnotný díl Ninja Gaiden vyšel před deseti lety. Přesto se nezdá, že by se na pokračování v Team Ninja nebo kdekoli jinde pracovalo. Sám Jasuda by si ale přál v sérii dříve či později pokračovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama