Teaser trailer na Final Fantasy IX: Memoria Project
Novinka Teaser trailer na Final Fantasy IX: Memoria Project

Teaser trailer na Final Fantasy IX: Memoria Project

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1
Platformy PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Fanouškovský projekt chce převést toto RPG do moderní grafiky.

Reklama

Final Fantasy IX: Memoria Project je sice nehratelný fanouškovský projekt, vytvořený týmem profesionálních vývojářů a umělců. Jeho cílem je přetvořit kompletně svět hry Final Fantasy IX do nové podoby v moderní grafice. Abyste věděli jak bude ve finále vypadat, můžete se podívat na první trailer s názvem Welcome to Alexandria/Vítejte v Alexandrii.

Project Memoria odstartovali v lednu 2020 dva fanoušci, ale vývoj začal nabírat na obrátkách teprve letos v březnu a nyní na něm spolupracuje 28 lidí.

Vedoucím projektu je Dan Eder, který je také hlavním návrhářem 3D postav na nově oznámené bojovky MultiVersus od Warner Bros. Games. Vzhledem k tomu, že projekt nebude ve skutečnosti hratelný, je jeho cílem zrealizovat sen týmu o tom, jak by mohl vypadat AAA remake Final Fantasy IX pro moderní generace konzolí a pokud by to vyšlo, tak i potenciálně motivovat Square Enix, aby jej chtěl udělat také.

Pokud jde o aktuální stav Memoria Projectu a jak hluboko se plánují do světa Final Fantasy IX ponořit, řekl Eder, že se v současné době zaměřili na průzkum Alexandrie, ale později má tým v plánu zaměřit se na filmové sekvence a na bojové akce.

Oficiální stránky projektu Final Fantasy IX: Memoria Project najdete zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama