Techland má zájem převzít Dead Island 2
Dead Island 2 Novinka Techland má zájem převzít Dead Island 2

Techland má zájem převzít Dead Island 2

Michal Burian

Michal Burian

9

Vrátí se série Dead Island do rukou zakladatelů?

Reklama

Na Dead Island 2 od německého studia Yager Development (Spec Ops: The Line) jsem se hodně těšil. Tvůrčímu celku jsem věřil a z dostupných materiálů jsem měl dojem, že chtějí sérii uchopit odlišným stylem a přinést hráčům zajímavý zážitek ze zombie apokalypsy. Bohužel to nedopadlo. Vydavatelská společnost Deep Silver se nedokázala s vývojáři dohodnout na vizi a nakonec ukončila spolupráci. Yager se tak ocitli bez práce na velkém projektu, který by jim přinesl potřebné peníze. Existence Yager prý není ohrožena, i když mají finanční problémy.

Sérii Dead Island přivedlo k životu ale jiné studio. Byli to pánové a dámy z polské studio Techland, kteří vytvořili v roce 2011 původní Dead Island a o dva roky později méně povedený spin-off Dead Island: Riptide. Poté ale nenašli společnou řeč s Deep Silver a vydali se vlastní cestou. Z té vzniklo spojení s Warner Bros a oblíbený Dying Light. Ten je na rozdíl od Dead Island zaměřen na parkur.

V Techlandu pochopitelně sledují zprávy o svém opuštěném dítěti, které nemá vůbec jistou budoucnost. Deep Silver zatím neoznámili, jaké studio si vezme Dead Island 2 na starost. Možná to ale bude právě Techland. Zájem o vývoj Dead Island vyjádřil sám producent Tymon Smektala v rozhovoru pro Videogamer.

„Pro nás to byla smutná zpráva. Když se něco takového stane v průmyslu, je to vždy smutná zpráva. Nikdy nevidíte rádi zprávy, že nějaké studio má problémy, protože by to mohlo postihnout i nás, v podstatě. Osud studia Yager nás zasáhl i kvůli tomu, že Dead Island je naše dítě. Je to titul, který jsme vytvořili. Máme tak k značce velmi silnou vazbu.“

Tymon Smektala pokračoval v povídání a řekl: „Měli bychom zájem pokračovat ve vývoji Dead Island 2. Jak jsem řekl, máme rádi Dead Island a myslím, že je na trhu místo pro obě značky [Dead Island a Dying Light] za předpokladu, že každá nabídne odlišný zážitek.“

Nezbývá než doufat, že Deep Silver se zkusí spojit s Techlandem a dohodnout se na podmínkách. Možná už nějaké tokání mezi společnostmi probíhá, jenom o něm nevíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama