Technologie pro Steam Deck 2 zatím neexistuje, říká Valve
Novinka Technologie pro Steam Deck 2 zatím neexistuje, říká Valve

Technologie pro Steam Deck 2 zatím neexistuje, říká Valve

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Nástupce populárního handheldu dorazí nejdříve za 2 roky.

Reklama

Valve dnes oznámilo novou verzi handheldu Steam Deck. A přestože jde o poměrně velký upgrade prakticky po všech směrech (přičemž hlavním lákadlem je OLED displej s podporou HDR), jeden aspekt přece jen zůstal téměř beze změn, a to výkon. Ten by měl být skutečně navýšen až v plnohodnotném nástupci, o němž už nyní společnost otevřeně mluví. Nové informace přinesl především magazín Eurogamer.

Podle inženýrů z Valve by bylo samozřejmě skvělé, kdyby mohli udělat výkonnější Steam Deck už nyní, ale údajně to nebylo možné. "Samozřejmě bychom rádi dostali ještě víc výkonu při stejné spotřebě, ale taková technologie ještě neexistuje," říká hardware inženýr Yazan Aldehayyat. "To je něco, čemu bychom říkali Steam Deck 2.0."

Pravdou je, že zatímco výkon CPU rozhodně navýšit šel (ze Zenu 2 na Zen 4 by to byl poměrně velký upgrade), u GPU už je to horší, neboť RDNA 3 nabízí jen minimální vylepšení oproti architektuře RDNA 2, která je použita pro čip Steam Decku. Valve tak chce nejspíš počkat na novější čipy od AMD. Jak dlouho? Podle Jasona Schreiera z Bloombergu, který se Valve přímo zeptal, by mohl nový Steam Deck přijít za dva až tři roky.

Je však minimálně příjemné vidět potvrzení, že zařízení skutečně vzniká. Steam Deck je ostatně pro Valve velkým úspěchem, podle společnosti se už prodalo několik milionů kusů tohoto handheldu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama