Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan Recenze Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan

Michal Burian

Michal Burian

10

Želvy Ninja od Platinum Games. Jak se dobrodružství čtyř maskovaných kamarádů povedlo?

Reklama

Recenzovaná verze: PlayStation 4

Leonardo, Raphael, Michelangelo a Donatello ve spolupráci s Mistrem Třískou a statečnou mladou reportérkou April musejí opět zachránit Manhattan před padouchy, kterým vévodí Trhač, Krang a poskokové Beebop a Rocksteady. Od jiných her se Želvami Ninja, je tahle v mnoha ohledech jiná, ale přesto ji inovace, respektive změny moc nezachránily. Společnost Activision si tentokrát vybrala japonské studio Platinum Games, které se rozhodlo pro cel-shaded grafiku, stejně jako v případě Transformers: Devastation. Grafická stránka hře sedí a dokresluje celkový zážitek společně s filmečky, ale to je tak vše.

Pokud jste fanoušci Želv Ninja, budete si záchranu Manhattanu zprvu užívat. Ve výuce a první etapě se naučíte vše potřebné. Teď nemluvím pouze o jednotlivých bojových kombech, ale o celkových herních mechanismech. Zelené želvy získávají body, za které poté nakupujete potřebné vybavení, a postupně se jim dobijí speciální schopnosti. Každý ze čtyř hrdinů - během hraní můžete mezi nimi přepínat - má své specifické dovednosti a útoky, které se vám budou hodit zejména proti těžkým bossům. Jen škoda, že jsou jejich útoky mnohdy snadno čitelné, což jejich hodnotu sráží prudce dolů.

Ve většině případů si ale vystačíte se základními lehkými a těžkými útoky. RPG systém je tak poněkud zbytečný, přinejmenším nevyužitý, což je škoda. Platinum Games mají kapacity a zkušenosti na to, aby to dokázali podstatně lépe. Takhle hra Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan zůstala klasickou akční bojovkou, kde máte v každé etapě za úkol dostat se k hlavnímu nepříteli a toho zpacifikovat. Po cestě na vás čekají různé překážky a bohužel opakující se protivníci, se kterými si hravě poradíte. Sice ne během několika vteřin, ale přesto vám nedají moc zabrat.

Jak jsem již napsal výše, ta pravá výzva přichází s bossem na konci každé stage. Právě při boji s hlavním nepřítelem využijete power-upy a speciální schopnosti, stejně tak obnovu zdraví za pomoci voňavé a křupavé pizzy. Tu získáváte za sbírání zelených krystalů. Pizza se hodí také při obnově života, když vás boss porazí. V takovém případě se přepnete do jiné želvy a takticky čekáte, než se vrátí vaši kamarádi. Pokud dostanou kritický zásah všechny želvy, potom se ocitnete v doupěti, kde do sebe rychle musíte ládovat pizzu. Jen pozor na rychlost, je dost horká a lehce se můžete spálit.

Nebudu vám lhát, několikrát jsem měl chuť po prohraném boji s bossem zahodit DualShock 4 a ke hře se už nevrátit. Chtěl jsem ale vědět, jak záchrana Manhattanu dopadne, a tak jsem se vždy přemluvil a Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan znovu pustil. On totiž tenhle titul má jednu záludnost, v každé stage máte omezený počet životů. Když několikrát po sobě prohrajete, musíte celou misi absolvovat znovu. To v případě posledních úkolů znamená klidně hodinu hraní. Právě ona ztracená hodina dokáže rozproudit krev v žilách, zejména v letních dnech.

Umělá inteligence zbylých třech želv není z nejhorších, ale nečekejte od svých maskovaných kamarádů zázraky. Často útočí na protivníka ze stejného místa, což se jim při boji s ohromným bossem moc nevyplatí. Jinak jsem s nimi ale neměl větší problém, dokázali mi přiběhnout na pomoc a v pravý čas mého skomírajícího hrdinu uzdravit. Přesto se budete více bavit, když najdete tři přátele a zahrajete si Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan s nimi v online kooperaci pro čtyři hráče.

Původně jsem myslel, že Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan bude klasickou průměrnou hrou. Po dohrání, na které mi stačily dva večery, jsem si to ale rozmyslel. Grafický kabátek hře sice sedí a souboje s bossy nepatří mezi to nejhorší – jen škoda těch předvídatelných útoků – ovšem hůře jsou na tom opakující se nepřátelé, opravdu chaotická kamera a nenápadité prostředí. Suma sumárum z dobrodružství čtyř želv vylezl podprůměrný titul, který moc neurazí, ale ani příliš nenadchne. Milovníci Teenage Mutant Ninja Turtles by měli obrátit pozornost ke starším kouskům, případně počkat na slevu.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutants in Manhattan
Xbox Xbox One
Windows PC
PlayStation PlayStation 3
Xbox Xbox 360
PlayStation PlayStation 4

Verdikt

Platinum Games vytvořili obyčejnou mlátičku se čtveřicí maskovaných želv. Grafický kabátek hře sedí a náročné souboje s bossy potěší, ale vše sráží jejich mnohdy snadno předvídatelné útoky, opakující se nepřátelé, chaotická kamera a nenápadité prostředí. Raději obraťte svou pozornost ke starším kouskům, případně počkejte na slevu.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

že grafický kabátek hře sedí
náročné souboje s bossy
opakující se nepřátelé
chaotická kamera
nenápadité prostředí
snadno předvídatelné útoky bossů
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama