Telltale Games pracuje na hře z univerza Minecraftu
Minecraft: Story Mode Novinka Telltale Games pracuje na hře z univerza Minecraftu

Telltale Games pracuje na hře z univerza Minecraftu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

40

Tohle čekal asi málokdo. Telltale Games si podalo ruce s Mojangem a společně připravují hru Minecraft: Story Mode.

Reklama

V průběhu posledních několika hodin lákal PR ředitel Telltale Games Job J. Stauffer na překvapující oznámení, které přímo nesouvisí s ničím, co Telltale vydalo v letošním roce, a které by mělo být výsledkem spolupráce s jinými vývojáři. Jak už to tak bývá, ihned se začaly množit různé spekulace, ale tohle čekal asi máloko.

Těmi jinými vývojáři je totiž studio Mojang, které ve spolupráci s Telltale chystá Minecraft: Story Mode.

Půjde o singleplayerovou, příběhovou hru zasazenou do světa Minecraftu, na níž se budou podílet i někteří zástupci komunity. Hra však nebude vyprávět žádný "oficiální" příběh Steva a ani nebude mít za cíl detailně přiblížit hráčům svět Minecraftu. Přesto ale má jít o cool titul. Co přesně si pod tím máme představit? Kéž bychom to věděli, nicméně projekt má zkombinovat nové postavy a známé zasazení a inspiraci bude čerpat nejen ze samotného Minecraftu, ale také z aktivity komunity.

Protože hru vyvíjí Telltale Games, samozřejmostí je rozdělení hry na epizody, které budou vycházet v průběhu roku 2015, a to na všechny myslitelné platformy, tedy PC, Mac, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3, iOS a Android.

Prozatím si můžete zahrát krátkou, ale vtipně zpracovanou hříčku, která průběžně oznamuje vše, co jste si mohli přečíst v této novince, a samozřejmě uvažovat, jestli už náhodou není 1. duben.

Apríl to ale není, oznámení je skutečné, i když podle mého názoru je stále dost překvapivé. A to i s ohledem na fakt, že Telltale Games má už nyní dost práce, koneckonců pracuje na sérii Tales from the Borderlands a Game of Thrones a do budoucna plánuje třetí sérii The Walking Dead. Opět tak vyvstává otázka, jestli si toho Telltale nebere na svá bedra trochu moc a zda je zrovna Minecraft vhodný kandidát na další sérii. Ale na to nám nejspíš odpoví až výsledek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama