Temná plošinovka Creaks je nový projekt studia Amanita Design
Creaks Novinka Temná plošinovka Creaks je nový projekt studia Amanita Design

Temná plošinovka Creaks je nový projekt studia Amanita Design

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Hra vyjde příští rok na PC a konzole.

Reklama

České studio Amanita Design už má na kontě celou řadu titulů, ale s výjimkou druhého a třetího Samorostu šlo vždy o zcela originální, ne o pokračování něčeho dřívějšího. Ať už jde o Machinarium, Botaniculu nebo zatím nejnovější Chuchel (recenze), jenž vyšel letos v březnu. Ve stejném duchu jde očividně další projekt studia, Creaks.

Když se řekne Amanita Design, každý si nejspíš představí adventuru s velmi unikátním vizuálním stylem. Soudě dle prvního teaseru však Creaks spadá spíše do žánru plošinovek. Svérázná a na pohled přitažlivá grafika ale bez nejmenších pochyb zůstává, tentokrát je ale vše o poznání temnější a bezútěšnější. Ačkoliv v mnoha ohledech připomíná slavné Machinarium z roku 2009.

Jak se zdá, když pomineme drobnější webové hříčky, Creaks je vůbec prvním projektem studia Amanita Design, v němž se ujmeme role lidského hrdiny, s nímž máme potkat jeho nové sousedy. Na hře poháněné enginem Unity pracuje nový tým Amanity pod vedením ilustrátora Radima Jurdy a za zmínku také stojí, že hudební doprovod má na starosti Joe Acheson.

K vydání Creaks dojde v průběhu roku 2019. Na rozdíl od Chuchelu přitom hra míří nejen na PC, ale i na zatím nespecifikované konzole. Podle dostupných informací jde o PS4, Xbox One a také Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama