Alan Wake 2 Novinka Temné místo ve hře Alan Wake 2

Temné místo ve hře Alan Wake 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Remedy představuje druhou část příběhu.

Reklama

V červnu jsme se dočkali nových informací a záběrů z jedné části survival hororu Alan Wake 2, Remedy tehdy představilo příběh agentky FBI Sagy Anderson. Jenže, jak už víme, je pouze jednou ze dvou hlavních postav, mezi kterými budeme během hraní přepínat. Tou druhou je samozřejmě samotný Alan, na jehož část se zaměřil nový trailer či 40minutová ukázka na Gamescomu (dojmy jsme zpracovali v podobě textu i videa).

Nyní však vývojáři vydali šestiminutové video, jež se pouští trochu víc do hloubky. Představuje nám Temné místo, kde je Alan už 13 let uvězněný. Sam Lake mluví o "meta" narativu, protože těchto 13 let zároveň představuje dobu od vydání prvního dílu. Vytvořit dvojku byl opravdu náročný úkol, studio prošlo několika koncepty, ale až nyní našlo ten ideální.

Temné místo je do velké míry vytvořené na základě Alanových vzpomínek. Autoři tak lákají na to, že zde najdeme spoustu referencí a pojítek, i na těch nejmenších cedulkách s nápisy. Temné místo má zároveň k Alanovi (a tedy i hráči) pomocí těchto nápisů a dalších věcí promlouvat.

Spisovatel to ale nebude mít jednoduché, přece jenom 13 let samoty a uvěznění na neznámém místě udělá své. "Saga bojuje o svůj život a Alan o svou vlastní příčetnost," říká lead narrative designer Simon Wasselin.

Alan Wake 2 vychází 27. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama