Tencent podle svého šéfa v roce 2023 „ničeho nedosáhl“
Novinka Tencent podle svého šéfa v roce 2023 „ničeho nedosáhl“

Tencent podle svého šéfa v roce 2023 „ničeho nedosáhl“

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1

Pony Ma mluvil také o umělé inteligenci.

Reklama

Pony Ma, spoluzakladatel a CEO čínského Tencentu, mluvil na výročním setkání o nejistotě společnosti na poli her nebo o implementaci umělé inteligence. Informace přinesla agentura Reuters.

Videohry zůstávají nejsilnější oblastí čínského giganta, z celkových tržeb mají na svědomí asi třetinu. Přestože za prvních devět měsíců roku 2023 utržila herní divize Tencentu přes 21 miliard dolarů, ve vedení společnosti nepanuje spokojenost.

„Hry jsou naší vlajkovou lodí... V uplynulém roce jsme však čelili značným výzvám. Ocitli jsme se ve ztrátě, naši konkurenti neustále vyvíjejí nové produkty, a my máme pocit, že jsme ničeho nedosáhli,“ řekl Ma.

Věnoval se také oblasti umělé inteligence, ve které se podle něj podařilo Tencentu konkurenci dohnat. V nejbližší době se chce společnost zaměřit na zdokonalení a implementaci vlastní technologie Hunyuan.

Tencent ani loni nepřestal s investicemi do herních studií. Kromě minoritních podílů koupil například polské studio Techland. Na začátku letošního roku ho stejně jako další čínské společnosti zasáhlo zpřísnění regulací, které čínská vláda později mírnila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama