TES V: Skyrim v novém grafickém módu
Skyrim Novinka TES V: Skyrim v novém grafickém módu

TES V: Skyrim v novém grafickém módu

Michal Maliarov

Michal Maliarov

20

Komunita kolem nejnovějšího fantasy RPG Skyrim ještě dlouho neustane. Ven se dostává další nový mód, který brutálním způsobem mění barevnou paletu a přidává realistické pojetí osvětlení.

Reklama

The Elder Scrolls V: Skyrim je zatraceně pěkná hra, o tom nemůže pochybovat nikdo. Obrovský živoucí svět je plný hustých lesů, tetelících se měst a noční oblohy, ze které se poslintá nejeden umělec. To ale neznamená, že nemůže být ještě lépe. PC verze totiž má jednu značnou výhodu – komunitu modařů.

Jeden takový nám ze slunného Španělska přinesl mód zvaný Realistic Colors and Real Nights. Jak již z názvu napovídá, jedná se o pořádný grafický upgrade, který má za úkol udělat barvy ve světě ještě sytější a realističtější, přidat živoucí oblohu a světelné efekty, které závisí na počasí a denní době. Noc tak bude ve hře opravdu temná a takový úsvit vyrazí dech nejednomu hráči.

Jádro módu tkví v reálném HDR enginu. Místo toho, aby měnil kontrast či uměle šponoval barvy na maximum, vám mód změní styl renderingu, přidá lepší odrazy a jasnější světlo. Základ pak má v několika chladných sépiových efektech a saturaci, kterou můžete vidět např. na fotografiích z Norska. Výsledek můžete spatřit na fotografiích níže, kde uvidíte jak výsledný vzhled, tak rozdíly mezi klasickou a vylepšenou verzí hry.

Pokud vás mód zaujal, můžete si ho bez problémů stáhnout právě zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama