The Callisto Protocol vám část animací smrti otevře až po zakoupení DLC
The Callisto Protocol Novinka The Callisto Protocol vám část animací smrti otevře až po zakoupení DLC

The Callisto Protocol vám část animací smrti otevře až po zakoupení DLC

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

24
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Za další dávku násilí si budete muset připlatit.

Reklama

The Callisto Protocol je jeden z nejočekávanějších projektů příštího měsíce. Titul s temnou atmosférou a nesmlouvavě vypadající hratelností je vyhlížený také kvůli tomu, jak je v něm ztvárněno násilí a smrt jako taková. Cest jak zemřít tu bude bezpochyby hodně, jenže ne všechny si budete moci vychutnat. Vlastníci základní verze hry totiž dostanou k dispozici pouze část animací smrt. Zbytek si otevřou až poté, co si zakoupí Season Pass, tedy přesněji řečeno balíček Contagion. Ten vedle navýšení obtížnosti přináší do hry třináct nových animací, a kolekci kosmetických úprav Watchtower. Samotná monetizace tohoto balíčku je překvapením, které většina komunity nevnímá moc dobře, protože jeho obsah působí jako něco, co ve hře nemělo chybět.

Krom této kontroverzní expanze evokující dojem, že byla vytržena ze hry a zpoplatněna, přináší Season Passu pro The Callisto Protocol do hry také řadu kosmetických skinů, příběhové DLC a část zaměřenou na v základní hře nepřítomné části Black Iron Prison, v nichž neschází dalších dvanáct animací smrti. Ano i zde je můžeme nalézt, avšak díky expanzi prostoru k průzkumu, vyhlíží tato část balíčku akceptovatelněji než zmíněný Contagion. Na jednu stranu by se nad tím dalo mávnout rukou a říci, že je to v současnosti normální, avšak minimálně tohle je právě jeden z případů, které se mohou v budoucnu transformovat v něco velmi ošklivého.

Nikdy totiž nevíte, co dalšího lze touto cestou zpoplatnit. Možností je totiž tolik. Je však možné, že nové animace smrti pro The Callisto Protocol stojí na přítomnosti nepřátel, které v hlavní dějové lince neuvidíme. Tvůrce DLC Glen Schofield se k této situaci vyjádřil takto: "Aby bylo jasno, pro season pass nic z hlavní hry nezadržujeme. Na tomto obsahu jsme ještě ani nezačali pracovat. Jsou to všechno nové věci, na kterých budeme pracovat v novém roce. Fanoušci si vyžádali ještě více smrtí, takže to bude v příštím roce naší prioritou."

Přestože jeho slova mohou být realitou, celkově tento krok nepředstavuje od tvůrců ideální tah, což dokazují velmi nesouhlasné reakce komunity, která se na toto dílo těší. The Callisto Protocol vychází už 2. prosince 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S.

The Callisto Protocol vám část animací smrti otevře až po zakoupení DLC
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama