The Division 2 už na Steamu nenajdete
The Division 2 Novinka The Division 2 už na Steamu nenajdete

The Division 2 už na Steamu nenajdete

Jan Kalný

Jan Kalný

71
Platformy Windows PC

Nově bude k dostání pouze na Uplayi a v Epic Game Storu. Jinými slovy: to zase bude v álejích nablito…

Reklama

Souboj Steam versus Epic Game Store dosáhl dalšího milníku, jak se zdá. Po několika indie titulech, které spatřily světlo světa exkluzivně na této nové platformě, se v obchodě Epicu začínají objevovat i mnohem větší rybky. Jednou takovou je chystaná akce The Division 2 od Ubisoftu. Ta byla do této doby normálně k dostání na Steamu, jak je u spousty ubisoftích her zvykem, ale z ničeho nic z obchodu Valve zmizela a objevila se právě na Epic Game Storu. A to vlastně se vším všudy, co byste čekali - v nabídce jsou všechny edice hry i garantovaný přístup k betě.

Jde o hodně nečekanou změnu, se kterou nejspíše co nevidět nastoupí dlouhodobé hádky a debaty. Už od svého zrození dokázal Epic Game Store rozdělit lidi na alespoň dva tábory. Jedni jsou rádi, že Steam má konečně pořádnou konkurenci, která se nezaměřuje jenom na své hry a nabízí výhodnou platformu i pro nezávislé tvůrce; jiní zase brousí všechny svoje vidle, a to například z důvodu, že jde o další zbytečný program/launcher/obchod, který se snaží vítězit jenom nahrabáním co největšího počtu exkluzivit. Dokonce i v naší redakci se dělíme na oba tábory.

Tak či onak zůstává faktem, že se Ubisoft více oddaluje od Steamu a začíná blíže spolupracovat s Epicem, což dokazuje i oficiální prohlášení, v němž je řečeno, že obě společnosti budou pospolu pracovat i na dalších vybraných a zatím blíže nespecifikovaných titulech. Jestli tak Ubisoft opustil Steam nadobro nebo ne, je zatím ve hvězdách. Ačkoli například Far Cry New Dawn na Steamu stále najdeme. Dost možná Ubisoft jenom čeká, kolik se toho z Epic Game Storu vlastně prodá, než začne podnikat mnohem větší kroky. Nicméně také padlo potvrzení, že Epic i Ubisoft společně pracují na jakémsi propojení klíčových funkcí Uplaye a online služeb Epic Game Storu, aby mohli hráči z obou platforem mezi sebou vzájemně komunikovat. Ačkoli není úplně jasné, co přesně to vlastně znamená, vede nás to k přesvědčení, že by nutnost mít nainstalovaný Uplay mohla s koupí přes Epic Game Store zmizet. Co je na tom ale pravdy vlastně nevíme. Oficiální prohlášení je v některých věcech trochu vágní, v jiných úplně matoucí.

„Jako dlouhodobí fanoušci a partneři Ubisoftu jsme nadšeni, že můžeme v našem obchodě nabídnout několik skvělých her od Ubisoftu,” prohlásil zakladatel a generální ředitel Epicu, Tim Sweeney. „Máme za cíl nabídnout přátelský obchod s přímým přístupem k zákazníkům a 88 % zisků z prodeje, což umožní vývojářům další investice do skvělých her.”

„Věříme, že Epic nabídne hladkou jízdu pro naše fanoušky - od předobjednání, k uživání si bety, až po samotné vydání hry 15. března,” dodal Chris Early z Ubisoftu. „Epic i nadále [v pozitivním slova smyslu] narušuje herní průmysl a jejich digitální distribuce je toho zatím posledním příkladem. A to je něco, co chce Ubisoft podpořit.”

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama