The Division má skvělou atmosféru a hráčům se líbí
Novinka The Division má skvělou atmosféru a hráčům se líbí

The Division má skvělou atmosféru a hráčům se líbí

Michal Burian

Michal Burian

118

Dojmy od hráčů jsou velmi pozitivní.

Reklama

Ubisoft dal vybraným hráčům možnost nakouknout do alfa verze připravované akce The Division, která má v plné verzi vyjít již 8. března 2016 ve verzích pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Právě na poslední zmíněné platformě proběhlo uzavřené testování alfa verze, o němž mají dotyčný zakázáno mluvit a sdílet jakékoliv materiály. Jak už to tak bývá, našel se někdo, kdo se nebál a promluvil o svých dojmech. Skupinka na fóru Neogaf rozdělila své zážitky z alfy mezi dobré a špatné.

Než se pustíme do toho hlavního, sluší se zmínit, že hráči, kteří měli možnost si hru vyzkoušet, tvrdí, že by už v této verzi mohla bez obav vyjít. Sice od ukázek z E3 proběhl downgrade, ale i přesto vypadá The Division velmi dobře a prý se tak i hraje.

Na The Division se hráčům líbí

Hráčům se líbí grafická stránka, boje, animace, zvuky, atmosféra. Zkrátka vše je podle nich perfektní. Hlavně jsou nadšeni z menších přestřelek, na které během průzkumu okolí narazili. Dokonce jim nevadilo ani jednotlivé mise plnit stále dokolečka, dle nich jsou zábavné a hlavně za dobře odvedenou práci vždy něco dostanete.

Animace jsou prý velmi propracované. Zejména v moment, kdy procházíte přes nějakou překážku. Vše je plynulé a hladké. Díky tomu máte z pohledu třetí osoby pocit, že ta postava ve hře je skutečně člověkem a ne nějakým robotem. Cítíte se tak jako skutečný voják, který drží pistoli, podlézá pod překážkami a bojuje o svůj život. To samé se dá říci o přestřelkách, které působí realistickým dojmem. Zejména ve spojení s prostředím. New York po katastrofě je dosti upuštěný, v noci je na ulicích ticho a cestu vám osvětlují jen lampy. Do toho se přidávají různé podmínky, kdy může hustě sněžit a viditelnost je ještě horší.

Na The Division se hráčům nelíbí

Možná je to jen alfa verzí, ale bylo ve hře pravidlem, že každá potyčka s nepřítelem je v podstatě jedinečná. Když eliminujete některou skupinku AI bojovníků, tak už se znovu neobjeví. Z toho důvodu mají zúčastnění strach, protože docházelo v alfě k tomu, že město bylo prázdné. Sice jsou ve hře náhodné události, ale chtělo by to, aby byly ve větším počtu a častěji.

Stejně tak by hráči uvítali doprovodnou hudbu během hlídkování a procházení zón. Pokud by to mělo vliv na atmosféru, kterou by to mohlo zabít, tak by si přáli, aby si každý mohl zvolit, zda chce hudbu nechat zapnutou nebo ji jednoduše vypnout.

Jako další problém vidí tmu. Ta je v některých oblastech skutečně velká. Hodila by se tak baterka, kterou by měl každý při ruce.

A na závěr tu máme požadavek, aby si postava mohla kleknout. V současné verzi to dělá za hráče systém krytí, který je velmi propracovaný, ale nebylo by na škodu, kdyby si každý mohl kleknout manuálně.

10/10

Hráči si sice stěžují na určité věci, ale dle nich to jsou opravdu maličkosti, které nemají vliv na jejich názor na hru. Minimálně jeden z nich by neváhal okamžitě dát The Division maximální počet bodů, tedy 10/10. Podle něj jde pravděpodobně o nejzábavnější hru s velkým potenciálem. Dokonce titul netrpí ani na propady frekvence snímků za sekundu, což je při kvalitě a všemu tomu dalšímu velmi pozitivní. Sám hráč je velkým fanouškem Destiny, ale tuhle sci-fi MMO střílečku od Bungie prý Ubisoft s The Division hravě strčí do kapsy a převálcuje.

Na hratelnosti prý nenajdete ani jednu chybu, stejně tak je na tom systém krytí, jenž je velmi chytrý. Pravděpodobně se má jednat o jeden z nejlepších systému krytí v akčních hrách. Další hráč k tomu dodává, že v The Division lze najít prvky z titulů Splinter Cell, Ghost Recon a Rainbow 6.

Jediný větší problém může nastat v pozdějších fázích hry. Bude záležet pouze na vydavateli, jak hráče přinutí, aby hru hráli dlouhé měsíce až roky.

Beta The Division je naplánovaná na začátek roku 2016 pro PC, PS4 a Xbox One verze hry. Sám Ubisoft tvrdí, že beta začne během několika týdnů, lze tak očekávat zhruba polovinu ledna.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama