The Fall of the FLY je česká příběhová FPS s logickými prvky
Novinka The Fall of the FLY je česká příběhová FPS s logickými prvky

The Fall of the FLY je česká příběhová FPS s logickými prvky

Michal Burian

Michal Burian

5

Podpoříte nadějnou českou indie hru?

Reklama

České hry jsou rozhodně zajímavé. Už mnoho českých klenotů z naší malé zemičky dokázalo uspět v zahraničí. Ukrojit z pomyslného koláče si chce také nezávislé studio Valdabro Games, které na Startovači představilo svůj projekt pojmenovaný The Fall of the FLY. V zásadě půjde o příběhovou akci z pohledu první osoby, která bude okořeněna o logické prvky. Sami autoři ji nazývají ,,černou komedií z Dutozemě” a při vývoji se soustředí na ,,filmovost” a ,,požitkářství”.

„Průchod jednotlivými pasážemi hry závisí na využívání jednoduchých schopností, získaných sbíráním různých magických kamenů. Tyto kameny můžete rozdělit mezi tzv. Mouchy (odtud název - pád mouchy) a ovládat přímo je, což dodává do hry prvky taktiky. Ovšem nejdůležitějším aspektem celé hry je samozřejmě příběh, který se odehrává na pozadí vašeho hraní a vy do něj můžete či nemusíte vstupovat,“ dočteme se na Startovači.

Příběh hry se bude odehrávat v blízké budoucnosti a vše se točí okolo podivného světa pod zemským povrchem, tzv. DUTOZEMĚ. O té toho náš svět zatím příliš neví a právě vy se stáváte průzkumníkem této bájné říše. Velkou inspirací byl pro autory snový svět Neila Gaimana, pojetí děl Tima Burtona nebo herní světy Half-Lifu či Portalu.

Startovač si lidé ze studia Valdabro Games vybrali z toho důvodu, aby mohli získat potřebné finance, které jim dovolí se hře více věnovat, ne jen pár hodin týdně. „Pokud chceme vytvořit plnohodnotnou hru namísto amatérského polotovaru, je potřeba získat peníze. A proto potřebujeme vás, aby bylo naše snažení kompletní,“ dodávají.

„F.O.F. je v prvé řadě indie hra. Většinu takových her vytváří nezávislí vývojáři, kterým je nabídka videoherního trhu malá a tak tvoří hry vlastní. A to je i náš případ.“

„Velkým trendem v této oblasti je dělat hry mého mládí a proto valná většina indie her vypadá jako z konce 80. let (plošinovky,pixelArt). A to je vlastně také náš případ! S tím rozdílem, že my vyrůstali na úplném konci 90. let a déle. Takže už pro nás není vzorem Contra,Mario,Populous nebo Dungeon Master, nýbrž pecky typu Half-life, MDK, Metal gear Solid, Resident Evil2 nebo Final Fantasy.“

Pokud se vám The Fall of the FLY zalíbilo, můžete hru podpořit finančně na Startovači, kde chtějí vývojáři vybrat 65 tisíc korun, případně sdílet projekt na sociálních sítích. Zatím je v plánu verze pro PC a Mac. Konzolové verze pro PlayStation a Xbox závisí na úspěchu hry a samotné kampaně na Startovači.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama