The Last of Us: Part II je z poloviny hotové
Novinka The Last of Us: Part II je z poloviny hotové

The Last of Us: Part II je z poloviny hotové

Michal Burian

Michal Burian

17

Nové informace z PlayStation Experience a slib, že mnohem více se dozvíme v červnu na E3 v Los Angeles, kde uvidíme gameplay záběry.

Reklama

Kdy vyjde pokračování kladně přijatého a oblíbeného survivalu The Last of Us? Po tom se pídí fanoušci od samotného oznámení, které se datuje k prosinci loňského roku, kdy Ellie na kytaru zahrála svou písničku. Vše vyvrcholilo říjnu v Paříži, kde jsme sledovali filmeček s děsivou atmosférou. Řada hráčů tak byla zklamaná, že jsme včera ráno na PlayStation Experience druhý díl neviděli. Studio Naughty Dog to ale napravilo dnes v noci.

Během diskuze na PlayStation Experience se dostalo na střípky ze zákulisí vývoje a na několik podstatných informací. Začneme tím hodně důležitým, dle mého. The Last of Us: Part II je hotové z 50 až 60 procent. Před vývojáři je ale ještě spousta práce, mnoho věcí není hotové a šéf vývoje Neil Druckmann tvrdí, že je před nimi nejtěžší fáze: všechno se musí dát dohromady a vytvořit z toho jeden ucelený herní zážitek, který by měl být úžasný.

Na gameplay záběry si ještě počkáme. Druckmann slíbil, že hru ukážou na E3 v Los Angeles, která je naplánována na červen 2018.

Ještě předtím se debata stočila ke zmiňovanému filmečku. Ten byl hodně děsivý a herci nám přiblížili atmosféru, které budeme v The Last of Us: Part II součástí. Podle Druckmanna se příběh týká prosazení spravedlnosti a chaotické šedé oblasti mezi černou a bílou. Ve hře nebude nikdo vědět, jaká skupina přeživších je špatná nebo jaká je dobrá. Zároveň bylo potvrzeno, že velká část se odehrává v Seattlu.

Hodně diskutovaný filmeček nám ukázal, co se stalo poté, co Yara a Lev opustili náboženský kult a vzhledem k okolnostem se přidali k někomu, koho za jiných okolností nenáviděli. I to nám má prezentovat, že nikdo skutečně neví, co je ve světě The Last of Us: Part II dobré a co naopak špatné. Pamatovat si máme, že nikdo není v nebezpečí.

Příběh má být vyprávěn inovativním způsobem a v Naughty Dog si jsou vědomi toho, že ne každému se to bude líbit. Prý budou existovat fanoušci jedničky, kteří z The Last of Us: Part II nebudou nadšeni a naopak. Ve studiu ale svému plánu věří a dělají to, co považují za nejlepší.

A proč byl první díl The Last of Us tak úspěšný? Pomocná scénáristka Halley Grossová úspěch směřuje k postavám, které byly autentické a měly své problémy, dělaly dobré a špatné věci. Bohužel nikdo z dotyčných nechtěl říct, zda Joel, hlavní hrdina jedničky, žije nebo ne. Z prvního traileru to totiž vypadá spíše na druhou možnost.

Tak to by bylo vše. Ještě se můžete podívat na záznam z panelové diskuze, kde Ashley Johnsonová (Ellie) a Troy Baker (Joel) zazpívali speciální písníčku. Stále ale nevíme, kdy druhý díl vyjde. Pokud chcete znát můj názor, tak se s největší pravděpodobností datum, alespoň menší upřesnění, dozvíme v červnu na E3 2018, ale neviděl bych moc růžově konec příštího roku. Spíše rok 2019. Co myslíte vy?

The Last of Us: Part II předobjednáte v našem obchodě Xzone.cz a GameExpres.sk.

Zdroj: Dualshockers.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama