Novinka The Last of Us Part II – State of Play speciál

The Last of Us Part II – State of Play speciál

Martin Zavřel

Martin Zavřel

96
Platformy PlayStation PlayStation 4

Podívejte se na záznam s mimořádně brutální ukázkou z hraní.

Reklama

Speciální díl State of Play streamu se od začátku do konce věnoval ukázkám z hraní a přestože zpočátku kombinoval již známé upoutávky a scény, ke konci nám nabídl zbrusu novou plynulou gameplay s mimořádně přesným - a brutálním - hráčem za ovladačem. Ellie v jeho podání se s tím opravdu nemazlila.

Tvůrci nám připomněli, že jde o nejrozsáhlejší a nejambicióznější hru v historii studia Naughty Dog. Kromě jiného nás podle jejich slov čeká mnohem rozlehlejší a otevřenější svět, pro jehož překonávání budeme muset využívat koně a lodě. Lodě hlavně proto, že zdevastované velkoměsto Seattle je očividně částečně zatopeno po záplavách.

V jeho ruinách svádějí nelítostný boj dvě nepřátelské frakce, mezi kterými se musíte proplétat a když na to přijde, můžete je poštvat proti sobě navzájem, případně proti zmutovaným monstrům. Mezi těmi se zase dočkáme několika nových mutací, z nichž nám byla představena třeba "obrněná" varianta, stříkající na dálku kyselinu. Lidští nepřátelé jinak využívají i psy, se kterými se budete muset vypořádat. V této ukázce to hráč provedl obzvlášť brutálně, když na jednoho hodil zápalnou láhev.

Podobně jako v minulé hře bylo patrné, že náboje se dají vždycky spočítat na prstech jedné ruky, zatímco na počet nepřátel občas nestačí ani prsty na všech končetinách dohromady. Plíživý a tichý pohyb tedy bude opět vaším nejlepším přítelem a zřejmě se vyplatí i z již vypuknutého boje znovu utéct do stínů. Ellie ale vypadala opravdu extrémně rozzuřená a odhodlaná, takže si z té přesily očividně zas tak velkou hlavu nedělá. Její brutalita vynikla i na konci hratelné ukázky, kde zastihla ženu hrající Hotline Miami na PS Vita a následně s ní svedla krátký "boj" na nože, pokud to tak lze nazvat. Zajímavé také bylo, že se ukázka odehrávala v nemocnici.

Během boje může vyrábět příležitostné pomůcky, jako třeba tlumič nebo vylepšení dřevěné tyče hřebíky na konci. Kromě toho může protivníky krátce omráčit házením předmětů, aby je následně dorazila nebo vzala jako lidský štít. Některé tyto mechaniky jsme samozřejmě viděli již v minulé hře, ale na současné generaci Playstation konzole vypadají kromě jiného třeba animace postav citelně lépe. A pomocí sbírání "výcvikových manuálů" se budete moci učit nové techniky, zatímco na "workbench" stolech můžete vylepšovat a přizpůsobovat svoje střelné zbraně. Devatenáctiletá Ellie se navíc očividně již naučila plavat.

Hra vychází s českými titulky 19. června a můžete si ji objednat v Xzone.

The Last of Us Part II – State of Play speciál

Naši recenzi si budete moct přečíst 12. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama