The Night of the Rabbit – adventurám neodzvonilo
Preview The Night of the Rabbit Článek The Night of the Rabbit – adventurám neodzvonilo

The Night of the Rabbit – adventurám neodzvonilo

8

Kreslená 2D grafika, sběr a kombinování předmětů, dialogy s postavami a spousta hádanek. Dříve dominantní žánr, dnes hrstka skomírajících her. Tahle novinka by ale mohla stát za to.

Reklama

Bývaly doby, kdy se klasické point-and-click adventury skvěly na výsluní a těšily se z ohromné popularity mezi hráči. A ty doby jsou dávno pryč. Přesto se čas od času najde titul, který slávu napůl zapomenutého žánru opráší. Troufám si tvrdit, že The Night of the Rabbit (NotR) může jedním z nich být.

Jak se stát kouzelníkem

Hra začíná tajuplným úvodem v mlhách, kde mlčenlivá postava zajíce (je oblečený a chodí po dvou) s pomocí přívětivé, zvláštně vyhlížející postavy hledá začátek svého příběhu. Vzápětí se seznámíte s dvanáctiletým klučinou jménem Jeremiah Hazelnut (nebo prostě Jerry), který žije se svou matkou v chaloupce na kraji lesa kousek od města. Zbývají mu ještě dva dny letních prázdnin, a tak je celý nedočkavý zažít ještě nějaké to dobrodružství.

NotR vás hned zpočátku uchvátí čtyřmi věcmi. Nejdříve zaujme překrásnou, jakoby vodovými barvami malovanou grafikou – lokace jsou nádherné a plné spousty detailů. S tím se pojí úžasná hudba, jejíž tóny dokonale podbarvují každou lokaci. Vzápětí potěší brilantní dabing postav, které mluví skvěle znějící britskou angličtinou. Důležitější ale je, že byť je hlavní postava dítě, výkon dabujícího herce je brilantní. Začtvrté vás od začátku bude The Night of the Rabbit bavit všudypřítomným humorem a spoustou výborných vtípků.

Treewalkeři jsou kouzelníci, kteří umí pomocí stromových portálů cestovat mezi světy.

Po vtipném tutoriálu, zpracovaném formou netradičního vysílání rádia, a drobném úkolu slibujícím první a největší kousek chutného borůvkového koláče, děj začne odsýpat. Jerry dostane podivný dopis s básničkou, která v sobě skrývá recept na… těžko vlastně říct co. Jerry je ale zvědavý, tak proč to nezjistit.

Po nedlouhém bádání se dostanete ke kufru kouzelníka Zaroffa a znovu se setkáte se zajícem z úvodu. Je to markýz de Hoto a Jerryho, který se dlouho chce stát kouzelníkem, chce zasvětit do magie a umění treewalkerů. V tom okamžiku také NotR odkrývá, čím bude lákat a držet vaši pozornost.

Mezi světy

Treewalkeři jsou kouzelníci, kteří umí pomocí stromových portálů cestovat mezi světy. Tvůrci hry vám servírují svět, v němž některé stromy jsou tak staré, že jejich kořeny sahají k samotným základům reality. Prostřednictvím takových míst se pak treewalkeři dostávají do jiných dimenzí. Nejde však o zcela jiný svět, ale o jinou verzi téhož. Zatímco v Jerryho domovském světě je kousek za lesem město, v prvním „jiném“ světě, kam se dostane, je místo města malebná drobná vesnička obývaná myšmi a jinými hlodavci (a sužovaná vránami).

The Night of the Rabbit slibuje zajímavý pohádkový příběh zabalený do klasické point-and-click adventury s překrásnou grafikou, příjemnou hudbou a vynikajícím dabingem.

Je trochu škoda, že přecházení mezi světy – aspoň v první šestině hry, která je obsažena v preveiw verzi – není použito k řešení problémů. Jednoduše se část hry odehrává v jednom světě, a až tam vše vyřešíte, přesunete se do jiného. Nicméně aspoň jednu zajímavost vám tvůrci nachystali: kdykoli se na svět můžete podívat skrze otvor v kouzelné minci, čímž odhalíte všechny interaktivní předměty, ale občas i jinak neviditelné bytosti.

Pohádkové dobrodružství

V každém případě fantazie tvůrců slibuje parádní zábavu – na každém kroku narazíte na zábavnou hlášku nebo zajímavý nápad. Předmětů i dialogů s postavami je tak akorát, řešení hádanek je obvykle poměrně logické, a pokud projdete všechna místa, která v danou chvíli máte k dispozici, neměli byste se u ničeho nijak zásadně zaseknout. Přitom však hra vyloženě nevede za ručičku a obtížnost není uměle držena nízko kvůli mladším hráčům.

The Night of the Rabbit slibuje zajímavý pohádkový příběh zabalený do klasické point-and-click adventury s překrásnou grafikou, příjemnou hudbou a vynikajícím dabingem. Procházení mezi světy může přinést zajímavé lokace, postavy i hádanky. Herní doba finální hry by se měla pohybovat mezi deseti a patnácti hodinami, což se nevyrovná legendárním adventurám ze staré školy, ale na dnešní dobu to bude tak akorát. Zatím nicméně nezbývá, než se těšit – je na co.

The Night of the Rabbit vychází 29. května letošního roku na PC a Mac v krabicové i digitální podobě. Cena se pohybuje kolem 30 euro (768 Kč). Více se dozvíte na oficiálních stránkách hry. Další obrázky v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama