The Old Republic už hlásí přes milion hráčů
Star Wars: The Old Republic Novinka The Old Republic už hlásí přes milion hráčů

The Old Republic už hlásí přes milion hráčů

Michal Maliarov

Michal Maliarov

11

Analytická společnost Cowen & Company hlídá veleočekávaný titul Star Wars: The Old Republic a oznamuje, že má hra ještě před zítřejším vydáním kolem jednoho a půl milionu aktivních hráčů.

Reklama

Majitelé předobjednávek dostávají od studia BioWare postupný přístup na servery už prakticky týden za účelem postupné registrace a implementace hráčů. Zítřejší oficiální vydání má totiž proběhnout bez problémů a na to je potřeba co nejmenší fronta a volné servery.

Od poslední analýzy ze soboty se počet serverů i jejich „nabitost“ mnohonásobně zvýšila, jak tvrdí analytik Doug Creutz. V sobotu mělo EA aktivních 140 serverů (77 v USA a 63 v Evropě). To je číslo, které se zvedlo z 106 serverů ze středy. Nárůst tedy trval pouhé tři dny. Takový World of Warcraft má serverů 491, je však aktivní již dlouhé roky.

„Na základě počtu aktivních serverů a jejich vysoké zaplněnosti lze předpokládat, že má hra již přes milion aktivních hráčů. Toto číslo se může do zítřejšího startu ještě zvýšit, nejméně na jeden a půl milionu,“ řekl Creutz. „Musíme dodat, že EA nabízí první měsíc hraní zcela zdarma, takže se číslo ještě zvýší po příchodu pravidelných platičů. Počet navíc v současné době indikuje pouze tu hrstku, co si hru předobjednala.“

„Náš velmi hrubý odhad tak poukazuje na to, že má titul v současnosti 29% celkových serverů World of Warcraft napříč Severní Amerikou a Evropou. Celková zaplněnost serverů je navíc u Star Wars vyšší, než v případě konkurenta,“ dodal analytik.

Podle všeho bude fiskální rok 2013 pro vydavatele i titul samotný klíčový. Vypadá to ale, že nové sci-fi MMO čeká velký úspěch, pokud se dá věřit předpokladům. Uvidíme, co nám řeknou čísla po zítřejším vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama