The Sims 4: První hra, která může doopravdy pokořit World of Warcraft
Blogy čtenářů Článek The Sims 4: První hra, která může doopravdy pokořit World of Warcraft

The Sims 4: První hra, která může doopravdy pokořit World of Warcraft

Lukáš Matička

Lukáš Matička

Není tomu tak dávno co společnost Electronic Arts představila novou hru ze série SimCity, ve které je hlavním aspektem multiplayer, ale co nový…

Reklama

Není tomu tak dávno co společnost Electronic Arts představila novou hru ze série SimCity, ve které je hlavním aspektem multiplayer, ale co nový Simové? Na ty už dle mého názoru nebudeme moc dlouho čekat. Pokud se EA nevydá cestou multiplayeru, tak by byly naprostí blázni a přišli by o obrovské zisky, které online hry přináší. To se, ale nestane a opravdu vznikne čistě multiplayerová záležitost, která by teoreticky mohla obsahovat i hru pro jednoho hráče, ale kdo by chtěl hrát s počítačem, když může hrát s opravdovými lidmi..?

 

The Sims vyšlo v roce 2000, druhý díl The Sims 2 v roce 2004 a The Sims 3 v roce 2009. Třetí díl si během prvního týdne prodejů koupilo na 1,4 milionu hráčů a pokud jsou čísla správná tak do dnešního dne si samotnou hru (nepočítám datadisky) koupilo přes 10 milionů hráčů. Je to určitě velké číslo, ale zatím se nedá srovnávat s předchozími díly, které prodaly přes 36 milionů kopií. Po celkovém součtu tato série prodala více než 46 miliónů kopií a kdyby se k tomu přičetli i všechny datadisky ke všem dílům, číslo by určitě bylo mnohem vyšší. Takže hráčská základna tu už je a není zrovna malá, navíc v prodejích nejsou započítáni „piráti“, kteří také hrají The Sims a pokud by v dalším díle byl pouze multiplayer, tak by si hru prostě museli koupit.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/52AMHYQzO08" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

U hry bych vzhledem k zabudovanému multiplayeru rozhodně neočekával název The Sims 4, ale spíše něco ve stylu The Sims: Online. Avšak hra The Sims: Online tu už přeci byla, ale ta vyšla v době, kdy ještě nebylo internetové připojení na takové úrovni jako je dnes a hlavně tím jak byla vytvořená neoslovila dostatečný počet hráčů. V dnešní době také funguje The Sims Social na sociální síti facebook, která si své fanoušky určitě našla.

 

Už tu byla spousta takzvaných „zabijáků wowka“, ale žádná hra toto nakonec nesplnila a časem se některé z nich propadly do neznáma. The Sims: Online by mohla být první hra, která s ohlédnutím na prodeje posledních dílů a na skupinu hráčů nebo spíše hráček je zaměřena se dá očekávat obrovský počet aktivních hráčů. Také bych čekal, že ve hře budou buďto měsíční poplatky jako je tomu u hry Word of Warcraft, nebo styl „Kupte si hru, hrajte jí zdarma a pokud chcete dokupujte si speciální předměty za herní měnu“ (tzv. Free2play, kterou se v poslední době snaží EA protlačit kam to jen jde) jako tomu je třeba u Guild Wars 2 nebo The Sims 3, druhá možnost se mi zdá více pravděpodobnější. Samozřejmě se dají časem očekávat i dodatečné balíčky, které budou vycházet jak na Originu tak i v krabicových verzích.

 

Vzhledem k tomu v jaký intervalech EA vydávali předchozí díly, The Sims 4 (online) se nedá očekávat dříve jak na vánoce 2013, dle mého názoru spíše později, v roce 2014. Alespoň si od března příštího roku budeme moci konečně zahrát již zmíněné pokračování SimCity nebo se vždy vrátit k některému z předchozích dílů série.

 

Tento článek obsahuje pouze mé osobní názory a spekulace.

Zdroje: Google, Youtube

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama