The Walking Dead Survival Instinct
Blogy čtenářů Recenze The Walking Dead Survival Instinct

The Walking Dead Survival Instinct

Po hodně povedené hře The Walking Dead od Telltale Games, se k nám dostává cosi, které také nese název The Walking Dead  s podtitulem Survival…

Reklama

Po hodně povedené hře The Walking Dead od Telltale Games, se k nám dostává cosi, které také nese název The Walking Dead  s podtitulem Survival Instinct. Mají skoro stejný název, ale jsou to velice rozdílné hry. Jedno je point-and-click adventura a druhé akční FPS. Jedno bylo s cílem udělat pro hráče opravdu kvalitní hru, co jim dá velký zážitek z hraní.  U hry, o které budu teď psát, byl/je cíl jiný - chytnout se úspěšné značky + vzít nejoblíbenější postavu ze seriálu a vydojit z lidí peníze.

 

Jsou případy, kde se vývojáři snaží udělat dobrou hru, ale nepovede se to a titul je opravdu špatný. Ale furt tam byla ta myšlenka „chceme udělat dobrou hru“. Při hraní Survival Instinct je vám dost jasné, že už od počátku vývoje se vědělo, jak špatná hra to bude.

 

Příběh bych považoval za jakýsi prequel k příběhu z TV serialu, který nám ukazuje co Daryl a Merle dělali před tím, než se připojili k té naší známé skupině. Pro fanouška seriálu TWD je to celkem super zpráva. Jenže u téhle zprávy veškerá sranda končí. Místo aby si fanda vychutnal příběh bratrů Dixonů v podání akčního FPS, tak pro opravdu velké fanoušky nachystali za padesát euro, hotové mučení skrze gamepady a klavesnice s myší.

 

Kde bych měl tak začít? Začnu hned úvodními sekundami. Hodí vás do role otce Daryla a rovnou pušku do ruky. Jakmile se dáte do pohybu, tak v prvních setinách sekund po spatření okolí, co máte zrovna na monitoru…no prostě okamžitě vám je jasné, že hrajte průser roku. Prostředí je nevýrazné, linearní a ty textury? Opravdu nehezké! I ti zombíci jsou nehezcí  i přesto, že zombie nemá být hezké, ale má být odporné, nechutné a zároveň v té odpornosti sympatické a pěkné. Abych jsem se neštítil k němu přijít a kuchnout mu nůž do hlavy. Bohužel, zde jsou zombíci nebo chcete-li chodci velice špatně zpracovaný.

 

 

Po nemastném, neslaném úvodu za Darylova fotříka se dostanete rovnou do kůže té největší star celého serialu TWD a tím není nikdo jiný než syn toho za koho jste hráli prvních pár minutek. Je to Daryl Dixon!! Jupí!! Woohoo!!! Všichni jsme šťastný! Hře dávám ultimátní hodnocení 13 z 10 možných bludišťáků!!....... Chvíli byl ten život sladší. Jen na chvilku jsem zapomněl, co jsem vůbec v posledních minutách hrál. Jenže sladkost života jde pryč v okamžiku, kdy se chopím ovládání, protože v ten moment začínám pociťovat hořkost kruté reality.

 

 

No nic, jde se dál. V kůži Daryla se seznámíme s nožem. Takže hned co vylezeme z té boudy, tak kousek od vchodu tam jeden zombík žere našeho souseda, co nám celý šťastný chtěl přinést chutná, zdravá, červená jablíčka ze své zahrádky. Bohužel soused uklouzl po slupce banánu a praštil se hlavou o zem. V době jeho bezvědomí nastala zombie apokalypsa. K jeho smůle zrovna šel okolo zase jeho soused, který už byl sice jako zombie, ale stále měl v paměti to, jak ho načapal se svou manželkou, jak to dělají na kapotě jeho nově koupeného mercedesu. Za živa si to nestačil s ním vyříkat. Jenže jako zombie měl moře času. Když ho viděl ležet na zemi, ani se nerozmýšlel a okamžitě se dal do ochutnávání. Bohužel, chudáka co si doslova vychutnává svou pomstu, musíme zabít. Ze zadu! Nožem! A ještě k tomu do hlavy! Jak srabácké!

 

 

Ale zase zpět ke hře takové. Na začátku, už za Daryla, musíte přinést k autu tři kanystry s benzínem. Takhle je to vlastně furt dokola po celou hru. Vyplivne vás to někde v nějaké oblasti a vy musíte najít určitý počet něčeho a poté se vrátit k autu. Hra funguje tak, že se vám zobrazí mapa a tam zakřížkované místa kde jste byli a kam máte zrovna namířeno. Hlavní cíl na mapě je jakoby hlavní úkol. Do cíle hned nedorazíte, ve většinách případů vám totiž dojde benzín nebo se něco na autu porouchá. Takže vás to vyflusne někde a tam musíte najít to, co potřebujete. Oblasti se tváří volně, ale po prvním kroku zjistíte, že se jedná o odporný tunel. K tomu design levelů se neustále opakuje. Občas se také stane, že máte na výběr zachránit nebo nezachránit přeživšího ze spárů nehezky udělaných zombíků. A také někdy se stane, že se k vám přidá do skupiny. Takový parťák se hodí při vašich výpravách k tomu, aby našel nějaké zásoby. Samozřejmě mu musíte k tomu dát nějakou zbraň ze svého inventáře, jinak svůj lov nemusí přežít.

 

Ke zbraním. Dejme tomu, že na tak odfláknutou hru máme celkem slušný arzenál. Jenže za normálních podmínek je většina zbraní nepoužitelná. Myslím tím konkrétně střelné zbraně. Na malé mapě je opravdu hromada zombíků a všichni reagují na sebemenší hluk. Takže jeden výstřel přiláká na vás absolutně vše, co se na mapě nachází. Na řadu jdou tedy zbraně na blízkost (nůž, sekery, kladivo…). Tady totiž začíná opravdová komedie. Zombíka musíte plácat po hlavě a na každou zbraň má stejné animace. Kladivo nebo sekera to je jedno, zombie totiž vždy stejně otočí hlavou, jakoby dostal pěstí od Vladimira Klička. O to víc je komediálnější pád zombíka na zem, po jeho zabití. Těšil jsem se aspoň na slavnou Darylovu kuš. Nevím jestli je to správně, ale i přes míření, šípy lítají všude kolem jen ne tam, kam chci.

 

Zajímavá je inteligence chodců. Cestu si k vám vždy bez problému najdou. Když si vás za plotem všimne zombík, tak nečekejte, že se přilepí na plot a bude se snažit přes něj vás chytit. V hlavě totiž má zabudovanou GPSku a i kdyby měl obcházet celou oblast, tak přesně ví, kudy k vám ta cesta vede. Potom nastane situace s dřevěnými dveřmi. Když je zavřete, tak oni je s radostí rozflákají a jdou na vás. Když ty dveře otevřete, v té nasranosti na vás zapomenou a místo aby vás naháněli, jednoduše pokračují v bouchání do dveří.

 

Hra trvá cca asi 5 hodin. Vše se motá neustále kolem hledání zásob a při tom jsem absolutně zapomněl na příběh. Ani vlastně nevím, o čem to pořádně bylo. Ono jsem to také vše prolítl rychle, abych to měl za sebou.

Některé hry jsou špatné, že jsou až vtipné. Tady je to tak špatné, že je to až depresivní. Nebudu tu konkrétně vyjmenovávat ty špatné aspekty hry. Není co vyjmenovávat. Ta hra je špatná celá po všech směrech a není tam absolutně žádná kladná věc. Titul vlastně splnil očekávání do puntíku. Od prvního traileru bylo skoro všem lidem jasné, jak tohle může dopadnout. A přesně tak to dopadlo. Už je i momentálně jasné, že tohle musí vyhrát epic fail roku. Silně totiž pochybuji, že se za ten rok ukáže něco horšího.

 

The Walking Dead Survival Instinct

Verdikt

Od začátku je to jedno velké utrpení. Rozhodně to nikomu nedoporučuji. Ani těm největším fanatikům seriálu

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

v menu hudba ze serialu
celá hra
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama