This War of Mine je nově součástí učebního plánu v Polsku
This War of Mine Novinka This War of Mine je nově součástí učebního plánu v Polsku

This War of Mine je nově součástí učebního plánu v Polsku

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Používat se bude pro výuku etiky a sociálních studií.

Reklama

Ačkoli polské studio 11 bit funguje už delší dobu, byl to titul This War of Mine z roku 2014, který tento tým proslavil po celém světě. Na tento úspěch navíc navázali dalším hitem, survival strategií Frostpunk. Vraťme se však k první zmíněné hře, jež je nyní aktuálnější než kdy dřív. Odehrává se totiž v době války, kterou ale sledujeme z pohledu civilistů. Ti se samozřejmě snaží pouze přežít, ale není to vůbec jednoduché a během hraní budete čelit nespočtu morálních voleb.

Vzhledem k přesahu do reálného světa, který titul nabízí, se už v roce 2020 dostal do doporučené četby polských škol. Nyní se však dozvídáme, že vše zašlo ještě o krok dál. This War of Mine totiž bylo přidáno do učebního plánu, v pondělí to oznámilo polské Ministerstvo školství.

Hra je tak od pro studenty přístupná zdarma, najít ji mohou na stránkách polské vlády. Samozřejmě je dostupná pouze v polštině, ale jinak by mělo jít o DRM-free verzi, která není regionálně omezená. Kromě samotného titulu však byly ve spolupráci s 11bit připraveny další učební materiály, včetně základních instrukcí a podrobné eseji o hře jako takové.

This War of Mine má sloužit k výuce etiky a sociálních studií. Konkrétně je doporučeno, aby byl titul probrán společně se sbírkou krátkých příběhů ve světě známou jako "This Way for the Gas, Ladies and Gentleman" od polského spisovatele a novináře Tadeusze Borowskiho, který si prošel koncentračním táborem v Osvětimi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama