THQ Nordic založil v Japonsku dceřinou společnost
Novinka THQ Nordic založil v Japonsku dceřinou společnost

THQ Nordic založil v Japonsku dceřinou společnost

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Na starosti bude mít distribuci, public relations a marketing.

Reklama

Vydavatelská společnost THQ Nordic oznámila založení dceřiné skupiny THQ Nordic Japan. Tato nově vytvořená společnost bude na japonském trhu zajišťovat distribuci, public relations a marketing titulů, vydávaných pod hlavičkou THQ Nordic a HandyGames.

Japonskou pobočku povede generálním ředitelem Yuji Kato a stane se po THQ Nordic, založené ve Spojených státech v roce 2011, druhou mezinárodní distribuční společností.

"Podle našeho názoru, je jediným možným způsobem, jak reálně uchopit japonský trh, jedině s týmem japonských profesionálů, což byl náš důvod k vytvoření nové japonské dceřiné společnosti," uvedl generální ředitel THQ Nordic Klemens Kreuzer v tiskové zprávě, na jejímž konci pak nový tým vřele a srdečné přivítal.

Generální ředitel THQ Nordic Japan Yuji Kato pak trefně dodává: "V této souvislosti bych chtěl citovat Personu 3: "Dva v souladu překonají jednoho v dokonalosti." Náš tým je připravený, poctěn a schopen zahájit činnost THQ Nordic na japonském trhu. Je nám ctí, že jsme dostali tuto příležitost a nemůžeme se dočkat, až se naše japonské publikum dostane k obsahu THQ Nordic."

Tým THQ Nordic Japan se skládá z několika schopných lidí, kteří za svého působení v jiných společnostech dodali za 15 let na japonský trh více než 200 titulů. Generálním ředitelem je bývalý programátor Yuji Kato, který má s herním průmyslem téměř 20 letou zkušenost. Manažerem bude bývalý editor a programátor se zkušenostmi s QA a projektovým managementem Junko Kato. O projektový management se v THQ Nordic Japan bude starat bývalý programátor Hiroshi Ogawa.

Jen dodáváme, společnost THQ Nordic vznikla v roce 2011 a má na svém kontě třeba sérii Darksiders, ale také vlastní práva na Carmageddon od Stainless Steel. Vlastní ale také Piranha Bytes (autory her Elex, Risen či Gothic) a v neposlední řadě i české studio Warhorse, tvůrce Kingdom Come: Deliverance.

Zdroj: THQ Nordic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama