Tim Willits se z id Software přestěhoval do Saber Interactive
Novinka Tim Willits se z id Software přestěhoval do Saber Interactive

Tim Willits se z id Software přestěhoval do Saber Interactive

Michal Burian

Michal Burian

Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Bude ředitelem kreativního týmu u společnosti, která stojí za World War Z.

Reklama

Před měsícem na QuakeConu 2019 oznámil Tim Willits odchod z id Software. U tohoto studia začal pracovat už v roce 1995 jako level designér a postupem času se vypracoval na pozici ředitele studia. Po 24 letech ale id Software opustil a dnes už víme, kam vedou jeho další kroky. Willits se stal ředitelem kreativního týmu u společnosti Saber Interactive, která stojí za World War Z.

Tim Willits se tak vrací do prostředí nezávislých tvůrčích týmů. Ve svém oznámení tvrdí, že indie vývojáře není radno podceňovat. „Neříkám nic špatného o Bethesdě - mám je rád - ale menší týmy jsou vzrušující a zábavné. Když má někdo dobrý nápad, skončíme hned na to. A když to nebude fungovat, rychle to změníme,“ dodal.

Společnost Saber Interactive ale zase není tak malá, tvoří ji pět studií a zaměstnává více než 500 vývojářů. Přesto Willits tvrdí, že jde o úplně jiné prostředí, než panuje u Bethesdy nebo Activisionu. Willits se zároveň těší na nové žánry her, Saber Interactive vydávají například NBA Playgrounds (arkádový basketbal), stejně tak připravují Ghostbusters: The Video Game – Remastered a prsty mají ve Switch portu Zaklínače 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama