Total War: Warhammer – Norsca fotospeciál z nemilosrdného severu
Speciály Total War: Warhammer Článek Total War: Warhammer – Norsca fotospeciál z nemilosrdného severu

Total War: Warhammer – Norsca fotospeciál z nemilosrdného severu

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

2

V kůži Wulfrika Poutníka jsme převzali kontrolu nad barbarskými kmeny. Líbila se nám jeho mrtvolami posetá výprava?

Reklama

V našem minulém souhrnném speciálu jsme vám představili většinu dostupných DLC frakcí Total War: Warhammer. Prostor v něm dostali Lesní elfové, Válečníci chaosu, Bestie, Trpaslíci i Říše. Dnes vám v rámci našeho dějově laděného fotospeciálu ukážeme trošku podrobněji větrem ošlehané barbarské frakce, které byly nedávno výrazně posíleny novým placeným obsahovým balíčkem Norsca. Ten je jako celek měl posunout na vyšší úroveň. Stalo se tak nakonec?

Vzestup poutníkova kmene

Wulfrik Poutník byl kvůli své krvežíznivosti před mnoha lety vyhnán ze svého rodného kmene, jehož starší toužili po návratu k méně násilnému stylu života. V exilu se plně oddal Chaosu, který z něj udělal svého hlavního popravčího. Následující roky se plahočil světem a zabíjel jednoho soka za druhým. Do cesty se mu stavěli draci, obři, nemrtví i slavní šampioni kultivovaného světa, nikdo proti němu však nakonec v duelu nedokázal obstát. Svými činy si získal nezměrnou slávu, díky níž mu bylo opět nabídnuto vrátit se do čela pomalu umírající frakce, jež ho v minulosti neprávem vyvrhla.

Před jeho návratem disponovala skomírající Norska jen jedním táborem, který byl neustále napadán jejími divočejšími sousedy. Wulfrik se rozhodl tento nepříznivý stav změnit za pomoci síly. Během několika dnů naverboval do řad své malé armády stovku berserků ochotných za jeho věc bez otázek položit život. První za oběť jeho expanzivním choutkám padli Skaelingové, kteří soužili jeho bratry a sestry bez ustání po mnoho dekád. Území poražených nepřátel bylo zabráno a jeho obyvatelé podrobeni.

Po zdolání otravných Skaelingů nastalo dočasné období klidu a míru, v jehož průběhu měla poutníkova frakce možnost pořádně se nachystat na nadcházející dny plné krve a ohně. V nově vystavěných tréninkových kempech začali ostřílení veteráni trénovat čerstvé rekruty do řad vrhačů seker, štítonošů a vozatajů těžkých válečných vozů. Přípravy na další konflikt trvaly několik měsíců. Jeho odstartovaní však Wulfrikovi zabralo jen několik hodin. Stačilo jen vypálit pár nepřátelských držav a válečné bubny se opět rozezněly naplno.

Velký lov

Válka severských kmenů byla pro všechny zúčastněné velmi vyčerpávající. Přestože Poutník většinu lidských frakcí porazil, stále na scéně zůstalo trollí společenství Zimní zub vedené lstivým trollím králem Throggem, který netoužil po ničem menším než pít z lebky svého rudovlasého protivníka. Střet těchto dvou velikánů byl nevyhnutelný. Vítězem se nakonec stal samozřejmě Chaosem vyvolený kat, který si nabodnul obludnou hlavu svého nepřítele na kopí, aby mohla zdobit jeho válečný vůz.

Po tomto hrdinském činu před ním začali dosud nerozhodnutí náčelníci ostatních frakcí skládat jeden po druhém zbraně na důkaz pokory. Wulfrik jejich přísahy do jedné přijal, čímž značně zvětšil moc svého kmene. Prakticky tímto krokem získal kontrolu nad celou severní oblastí, takže mohl konečně začít pořádat lovecké výpravy, jejichž cílem bylo skolit tvory značně převyšující sílu jednotlivce.

První velká lovecká výprava byla uspořádána na monstrózní ledovou wyvernu, která velmi aktivně ohrožovala obyvatele menších osad. Wulfrik ji spolu se svými muži nalezl uprostřed ledové pláně krmicí se ostatky mohutného mamutího samce. Když je spatřila, ihned se na ně s mláďaty po svém boku vrhla. Boj, který následoval, byl extrémně krvavý, lidská armáda jej přežila jen díky početnému zastoupení vrhačů kopí, kteří dokázali létající příšery prošpikovat pořádně nabroušenými oštěpy.

Příchod šampiona bohů

Za vítězství v boji byl statečný náčelník odměněn kůží z ledového wyrma, která mu umožňovala sesílat na bojiště gigantická mrazivá tornáda. Obsazení celého severu nemotivovalo Wulfrika jen k lovu. Nově získaná moc ho naplnila natolik, že se rozhodl pro nájezd do jižně položených zemí, které dle něj jen čekaly na to, až si je někdo utrhne. Pro tuto výpravu svolal do svého sídla zástupce všech podrobených kmenů, kterým předložil velmi ambiciózní plán na invazi do Říše, s nímž všichni jednohlasně souhlasili. V následujících dnech se začala shromažďovat armáda.

Celé vojsko se seskupilo a nalodilo na válečné lodě během pár týdnů. Wulfrik chtěl vyrazit ještě před začátkem jara, takže bylo nutné spěchat. Jeho plány nakonec vyšly do puntíku. Flotila stihla opustit přístaviště ještě před prvním táním. Nikdo v Říši nečekal, že se seveřané odváží vydat na moře v období, kdy bylo nejdivočejší, takže její obránce zastihli zcela nepřipravené. Než stihly říšské a bretonské armády zareagovat, byli divoši pryč. Za zády jim zůstala jen vypálená města a sloupy z lidských lebek vztyčené na počest temným bohům.

Velká vítězství na jihu a řada obětí přilákala pozornost temných bohů, kteří na svět vyslali svého šampiona stojícího v čele jejich monstrózní armády. K Wulfrikovi dorazil jejich posel s rozkazem, aby se k vyvolenému bez odkladů připojil. Mocný válečník jejich příkaz bez většího rozmýšlení odmítl a to byl začátek jeho konce. Nyní se jeho hlava houpe na mocném řetězu připoutaném k sedlu koně legendárního Archaona Navždy vyvoleného, jehož cílem není nic menšího než spálit celý svět.

Posun kupředu

Svět Warhammeru je neúprosný. Krásně to můžeme vidět na Wulfrikově příkladu. Po řadu let (tahů) zveleboval svou zem a expandoval frakční území. Nakonec jej i přes jeho velké činy a snažení porazili krvelační Válečníci chaosu, ke kterým se rozhodl z dobrých důvodů na začátku jejich dobyvačné cesty nepřidat, přestože jí odstartoval.

Ano, slyšíte správně. Pokud budete hrát za jeden ze severských kmenů, vypustíte tuto temnou lavinu v určité fázi hry právě vy. Kromě tohoto prvku obohacuje nové placené DLC již zavedené národy o nové jednotky, úkolové linky a čerstvé mechanizmy, díky nimž si absolvování scénáře za Norsku a Zimní zub skutečně užijete. Pokud náhodou uvažujete o koupi a nechystáte se investovat do Total War: Warhammer II, nemusíte dlouho otálet, za současnou cenu se totiž pořízení tohoto balíčku rozhodně vyplatí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama