Toy Story 3 – nepovedený příběh pokračuje
Recenze Toy Story 3 – nepovedený příběh pokračuje

Toy Story 3 – nepovedený příběh pokračuje

Inzerce

Inzerce

2

Dobrodruh Woody se svým statečným ořem Bulíkem z Toy Story 3 přicházejí provětrat vaše nervové buňky na iPhone.

Reklama

Díky vynikajícím celovečerním animovaným filmům ze série Příběh hraček si filmové studio Pixar získalo nejednu dětskou duši. Proto se není čemu divit, že se oživlé hračky tlačí i na mobilní telefony, kde si je pod svá křídla vzala na paškál mobilní divize Disney ( mimochodem, situovaná v Praze ). Pokud náš web pravidelně navštěvujete, jistě vám neunikla recenze na stejnojmennou java hru, která rozhodně nedopadla nejlépe a autoři si vysloužili pořádnou ostudu. Horší zprávou je, že na iPhonu se rozhodně žádný reparát nekoná.

Pokud jste již stihli zhlédnout film, tak vám určitě v paměti utkvěla úvodní scéna, odehrávající se na divokém západě, kde se roztomilé hračky postaví proti zlému prasátku. Toy Story 3 na iPhone je vlastně aplikací, jenž obsahuje právě hru Woody´s Wild Ride, tedy zruba pětiminutovou pasáž ze začátku filmu, kdy kovboj Woody stíhá zlého doktora Porkchopa. Samotná aplikace je ke stažení zdarma, obsahuje totiž pár dalších nabídek, vesměs se však jedná o absolutní zbytečnosti jako trailery na film či online žebříček apod. Za hru samotnou už zaplatíte 79 centů, a to s garancí, že své investice budete v mžiku litovat.

Neberu-li v potaz to, že všech 10 úrovní lze dokončit do půl hodiny ( a to možná ještě přidávám ), tak už samotná hra vás dokáže odradit po prvním levelu. Vše spočívá ve stereotypní jízdě napříč pouštní krajinou, přičemž vám občas do cesty přijde překážka v podobě kaktusu nebo spadlého kmene. V pozdější části hry na vás dokonce čekají lasery, a počíhají si na vás i padající balvany nebo věrní přisluhovači prasečího padoucha. Pravdou je, že každá úroveň se snaží od té předchozí alespoň trochu lišit a vždy přidá něco nového, ať už do prostředí nebo do překážek.

Jestli ve vás teď vzplanul alespoň malinkatý plamínek naděje, vězte, že tragické ovládání ho zhasne silou vlny tsunami. Jízda probíhá automaticky, vy jenom nakláněním přístroje usměrňujete svého poníka. Bohužel zatáčení je příliš citlivé a ve většině situací to chce opravdu pevné nervy. K dispozici jsou také 2 funkční tlačítka - jedno pro turbo rychlost, které dobíjíte sbíráním šerifských hvězd a které ještě navíc velmi často odmítalo plnit svůj úkol a druhé slouží ke skoku. K zachytávání a aktivování předmětů máte laso, které aktivujete dotykem.

Naštěstí (zřejmě kvůli mladším hráčům) je skoro na každém kroku kontrolní bod, kam se vrátíte v případě smrti. Pokud byste přeci jenom umírali o něco méně než ostatní, můžete si založit profil a vaše skóre si poměřit s ostatními kovboji v online žebříčku.

Grafické zpracování je strašlivě nudné a bez sebemenších detailů. Ačkoliv se prostředí snaží o změnu, a z pouště se tak přes město dostanete až do dolu, celé to vypadá jako mísa shnilého ovoce a když vás neodpudí ovládání, tak grafika již zcela určitě. Za zmínku stojí pouze cut-scénky namluvené původními herci. Zvuky jsou pak už jen poslední kapkou do kotle, ze kterého vede cesta ven jedině Home buttonem.

Toy Story 3 – nepovedený příběh pokračuje

Verdikt

Tato hra se jednoduše nepovedla – těžko ji doporučit dětem a dospělým už vůbec ne. Jednoznačně největší zklamání léta, peníze si raději ušetřete na lístek do kina, uděláte lépe.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

skoro vůbec nic
skoro všechno
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama